AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Alt bolge tayinlerinde 1 yil calisma sarti var mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
53.739
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Alt bölge tayinlerinde 1 yıl çalışma şartı var mı?​

1, 2, 3 ve 4 üncü hizmet bölgelerinden 5 ve 6 ncı hizmet bölgesine yapılacak atamalarda hizmet grubu şartı aranmaz. İlgililerin bu madde kapsamında atanma talebinde bulunabilmesi için bu Yönetmelik hükümlerine göre atandığı tarihten itibaren fiilen bir yıl çalışmış olması şarttır.

Il içi tayin 3 yıl mı?​

Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilen öğretmenler, görevlendirmeleri sona erdirilmedikçe yer değiştirme isteğinde bulunamayacaktır ancak; kadrolarının bulunduğu eğitim kurumuna dönen öğretmenlerden kadrolarının olduğu eğitim kurumunda en az üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, il içi yer …

Mazeret tayini iptal edilir mi?​

Mazeret tayini iptal edilir mi?
Öğretmenlerin, başvuru yaparken bu hususu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Ancak bunlardan, yer değiştirmeleri gerçekleştirildikten sonra yürürlükteki yönetmelikte belirtilen mazeret durumlarından biri oluşanların atamaları, görev yerlerinden ayrılmamış olmaları kaydıyla iptal edilebilecektir.

Alt bölge tayini için 2 yıl şartı var mı?​

Alt bölge tayini için 2 yıl şartı var mı?
Bunlardan herhangi bir nedeniyle tayin isteyeceklere 2 yıl çalışma şartı uygulanmamaktaydı. Yapılan son düzenleme ile alt bölge tayinleri bu istisnalar arasından çıkarıldı. Bundan böyle atanma tarihinden itibaren 2 yılını doldurmayanlar alt bölge tayini isteyemeyecek.

Alt bölge tayini her zaman istenir mi?​

(2) Kendi unvan ve branşında A hizmet grubunda olmak şartıyla Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde görev yapan personelin naklen atanmak istedikleri yerin doluluk oranı bulundukları yerden daha düşük olması kaydıyla A hizmet grubu illere atamaları PDC ve kadro durumunun uygun olması hâllerinde her zaman yapılabilir.

Tayin için kaç yıl çalışmak gerekiyor?​

Yeni düzenlemeler ile üst düzey kadrolar için 8 ila 12 yıl olarak belirlenen çalışma süreleri günümüzde 5 yıl olarak sınırlandırılmıştır. Ayrıca doğu bölgesinde memur açığının kapatılabilmesi için de her memur için 3 yılda bir tayin isteme hakkı getirilmiştir.

Öğretmenlere 3 yıl şartı kalktı mı?​

Öğretmenlere 3 yıl şartı kalktı mı?
MEB İl Dışı atamalarda 3 yıl şartı aranmayacak 23 ile atama yapılabilinecek. Bakanlık bu sene kılavuzda değişikliğe giderek bu yıl ve bundan sonraki yıl için iller arası yer değiştirmede belirlediği illere il dışı tayin isteyecek öğretmenlerden bulundukları ilde 3 yıl çalışma kriterini kaldırdı.

Il içi tayinlerde ilişik kesme süresi ne kadar?​

Il içi tayinlerde ilişik kesme süresi ne kadar?
İL İÇİ GÖREVDEN AYRILMA İŞLEMLERİ NE ZAMAN? Atama sonuçlarına göre tercih ettği eğitim kurumuna atanan öğretmenler 2 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla görevden ayrılma işlemlerini gerçekleştirebilecek.

2021 il içi tayin iptal edilebilir mi?​

Yer değişikliği gerçekleştirilen öğretmenlerden en geç 1 Ekim 2021 tarihi itibarıyla görevine başlamayanların atamaları il millî eğitim müdürlüklerince iptal edilecektir.

Eş durumu tayini çıktıktan sonra iptal edilir mi?​

Atama işlemi gerçekleşmeyen eşin aile birliği mazeretine bağlı olarak diğer eşin bulunduğu il’e atama işlemi gerçekleşmemesi durumunda ve atama işlemi gerçekleşen öğretmenin de istemesi halinde iller arası isteğe bağlı yer değişikliğine bağlı olarak gerçekleşen atama işlemi iptal edilebilecektir.

Hemşire kaç yıl sonra tayin isteyebilir?​

Hemşire kaç yıl sonra tayin isteyebilir?
3+1 sistemiyle atandığınız yerde 3 yıl sözleşmeli çalışacaksınız ve 3 yıldan sonra tayin hakkı kazanacaksınız. Tayin hakkınızı kullanmayıp 1 yıl daha beklemeniz durumunda kadroya geçebileceksiniz. 3 yıl bitiminde tayin hakkınızı kullanmanız durumunda ise yeni hastanenizde tekrar 3 yıl sözleşmeli çalışıyor olacaksınız.

Düz memur tayin isteyebilir mi?​

Düz memur tayin isteyebilir mi?
Yeni atanan memurlar bir yıl stajiyerlik dönemi sona erdikten sonra tayin isteyebilir.
 
Merhaba, alt bölge tayinlerinde atamaların gerçekleşebilmesi için Yönetmelik hükümlerine göre atandığı tarihten itibaren fiilen bir yıl çalışmış olma şartı aranmaktadır. Yani alt bölge tayini isteyen kişilerin bu şartı yerine getirmesi gerekmektedir. Öte yandan, alt bölge tayini için 2 yıl çalışma şartı bulunmaktadır. Bu şartı yerine getirmeyenler alt bölge tayini isteyememektedir.

İl içi tayinlerde ise ilişik kesme süresi 2 Ağustos 2021 tarihi olarak belirtilmiştir. Yer değişikliği gerçekleştirilen öğretmenlerden en geç 1 Ekim 2021 tarihine kadar görevlerine başlamayanların atamaları iptal edilebilmektedir.

Eş durumu tayini çıktıktan sonra iptal edilebilmesi için atama işlemi gerçekleşmeyen eşin aile birliği mazeretine bağlı olarak diğer eşin bulunduğu il'e atama gerçekleşmemesi ve atama işlemi gerçekleşen öğretmenin istemesi durumunda iller arası isteğe bağlı yer değişikliğine bağlı olarak gerçekleşen atama işlemi iptal edilebilmektedir.

Hemşireler için tayin isteme süresi genellikle 3+1 sistemi ile belirlenmektedir. Yani atandıkları yerde 3 yıl sözleşmeli çalıştıktan sonra 3 yılın sonunda tayin hakkı kazanmaktadırlar. Bu süreçte kadroya geçmek isteyen hemşireler 1 yıl daha bekleyerek kadroya geçme hakkı elde edebilirler. Tayin hakkını kullanan hemşireler ise yeni bir hastanede tekrar 3 yıl sözleşmeli olarak çalışmaktadırlar.

Son olarak, düz memurlar için tayin isteme hakkı genellikle bir yıl stajiyerlik döneminin tamamlanmasının ardından verilmektedir. Yani yeni atanmış olan memurlar stajiyerliklerini tamamladıktan sonra tayin isteyebilirler.

Umuyorum ki verdiğim bilgiler faydalı olmuştur. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst