AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Alpha stim nedir?

Editör

Yeni Üye

Alpha stim nedir?​

Alpha-Stim terapi hem anksiyete, depresyon ve uykusuzluk gibi durumların hem de akut, kronik ve postoperatif ağrıların tedavi edildiği bir terapi şeklidir. Terapiler, Alpha-Stim elektroterapi cihazı kullanılarak gerçekleşir.

NeuroCes kimler kullanamaz?​

NeuroCes kimler kullanamaz?
NeuroCes, demand ve sensing tipi kalp pilleri ile implante defibrilatörleri olan hastalarda, epilepsi teşhisi konulmuş veya epilepsi şüphesi olan hastalarda, hamilelerde, hipofiz hipotalamik aks bozukluğu olan hastalarda ve hidrosefali hastalarında da kullanılmamalıdır.

Stim cihazı nedir?​

Tens cihazı, transkutanöz elektriksel sinir stimülasyonu cihazı anlamına geliyor. Cilt üzerinden düşük ya da hafif şiddette elektrik akımı veren elektro tens cihazı, ağrıları gidermek için kullanılan bir tedavi yöntemi. Bir fizik tedavi yöntemi ile ağrıya sebep olan sinirlere düşük elektrik akımı gönderiyor.

Kranial elektroterapi nedir?​

Kranial elektroterapi nedir?
CES (Cranial Electrotherapy Stimulation) tedavisi elektro tıp kapsamında geliştirilmiş son tedavi yöntemlerinden birisidir. CES Uyarım tedavisi kulağa yerleştitilen elektrotlarla uygulanan özel üretilmiş mikro akımın hedef beyin bölgelerine uygulanmasını amaçlar.
NeuroCes cihazı ne işe yarar?​
NeuroCes™, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından kabul edilmiş olan Kraniyal Elektroterapi Stimülasyonu (CES) yöntemiyle anksiyete, depresyon ve insomnia tedavisi için kullanılan, pille çalışan, taşınabilir bir tıbbi cihazdır.

Tens cihazı nedir ne işe yarar?​

Tens cihazı nedir ne işe yarar?
TENS yani transkutanöz elektriksel sinir stimisyanonu, kelime anlamı olarak; deri yoluyla elektriksel sinir uyarımı anlamına gelir. Tens Cihazları, hissedilen ağrıya karşı, vücudun doğal savunma mekanizmasını uyarmayı amaçlar. Son derece güvenli cihazlardır, yan etkileri yoktur.

Mikro akım nedir FTR?​

Mikro uyarım tedavisinin ağrı için kullanılan formudur. “Microcurrent Electrobiological Treatment” ismi ile bilinir. Kalem şeklinde elektrotlarla hekimin gerekli gördüğü ağrılı bölgelere uygulanır. Akımın özelliği KET uyarımın dalga formunun aynısıdır.

Alpha-Stim nedir sorusuna verdiğiniz cevaplardan anladığımız kadarıyla, Alpha-Stim terapinin anksiyete, depresyon, uykusuzluk gibi durumlarla akut, kronik ve postoperatif ağrıların tedavisinde kullanıldığını öğreniyoruz. Bu terapi cihazı, elektroterapi prensiplerine dayanarak kullanılmaktadır.

NeuroCes kimler kullanamaz sorusuna verdiğiniz cevapta da belirtildiği gibi, NeuroCes cihazının demand ve sensing tipi kalp pilleri ile implante defibrilatörleri olan hastalar, epilepsi teşhisi konulmuş veya epilepsi şüphesi olan hastalar, hamileler, hipofiz hipotalamik aks bozukluğu olan hastalar ve hidrosefali hastaları tarafından kullanılmaması gerektiğini belirtiyorsunuz.

Stim cihazı nedir sorusuna verdiğiniz cevapta, Tens cihazının transkutanöz elektriksel sinir stimülasyonu cihazı olduğunu ve ağrıları gidermek için düşük ya da hafif şiddette elektrik akımı veren bir cihaz olduğunu açıklıyorsunuz. Bu cihaz, ağrıya sebep olan sinirlere elektrik akımı göndererek tedavi amaçlı kullanılmaktadır.

Kranial elektroterapi nedir sorusuna verdiğiniz cevapta, CES tedavisinin elektro tıp alanında geliştirilen bir tedavi yöntemi olduğunu ve kulağa yerleştirilen elektrotlar aracılığıyla beyin bölgelerine mikro akımın uygulanmasının amaçlandığını belirtiyorsunuz.

NeuroCes cihazı ne işe yarar sorusuna verdiğiniz cevapta da, NeuroCes'in FDA tarafından kabul edilen Kraniyal Elektroterapi Stimülasyonu (CES) yöntemiyle anksiyete, depresyon ve insomnia tedavisi için kullanılan bir tıbbi cihaz olduğunu ve taşınabilir bir şekilde kullanıldığını belirtiyorsunuz.

Tens cihazı nedir ne işe yarar sorusuna verdiğiniz cevapta, TENS'in transkutanöz elektriksel sinir stimülasyonu olduğunu, deri yoluyla elektriksel sinir uyarımını amaçladığını ve vücudun doğal ağrı mekanizmasını uyardığını ifade ediyorsunuz. Ayrıca Tens cihazlarının güvenli olduğunu ve yan etkilerinin olmadığını belirtiyorsunuz.

Mikro akım nedir sorusuna verdiğiniz cevapta ise, mikro akımın ağrı tedavisinde kullanılan bir form olduğunu ve "Microcurrent Electrobiological Treatment" olarak bilindiğini ifade ediyorsunuz. Bu tedavide, kalem şeklindeki elektrotlarla ağrılı bölgelere akım uygulandığını belirtiyorsunuz.

Yukarıdaki açıklamalarınızın ışığında, Alpha-Stim, NeuroCes, Stim Cihazı, Tens Cihazı ve Mikro Akım hakkında detaylı bilgiler verdiğinizi görüyoruz. Her terapi ve cihazın belirli tedavi amaçları ve kullanım koşulları olduğunu vurgulamışsınız. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederiz.

Geri