AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Alo 182 randevu sistemi ne ise yarar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
133.714
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Alo 182 randevu sistemi ne işe yarar?​

MHRS; vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı 2. ve 3. basamak Hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri için 182 MHRS Çağrı Merkezini arayarak canlı operatörlerden veya web üzerinden kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir uygulamadır.

MHRS randevu türü nedir?​

MHRS; vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri ve aile hekimlerine Alo182 arayarak canlı operatörlerden, web üzerinden ya da MHRS mobil uygulamasından kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir sistemdir.

Heyet raporu almak için hangi bölümden randevu alınır?​

Heyet raporu almak için hangi bölümden randevu alınır?
Sağlık Kurulu Randevuları Alo 182 den alınmaktadır.

Randevu talebi ne ise yarar?​

Randevu talebi ne ise yarar?
Devlet hastanelerinin tek çatı altında toplanmasının ardından MHRS sistemi sayesinde tek telefon ile istediğiniz hastaneden randevu almanız mümkün. MHRS alo 182 numarası ile size en yakın hastaneden randevu alarak hastalığınıza çare bulabilirsiniz. MHRS sisteminden hekim seçiminizi bile yapabilirsiniz.

MHRS devam eden randevu ne demek?​

Devam Eden Muayene; ADSM ler de hekimlerimizin tedavisini devam edecekleri hastalar için tanımlanan çalışma programlarıdır. ADSM ler de MHRS işlerliğini artırmak amacı ile uygulamaya geçilmiştir. Bu alan vatandaşlara açık değildir. Bu alana randevular hekimler tarafından verilir.

MHRS de cep telefonu tipi ne demek?​

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) sabit telefon numarası 182’dir. Vatandaşlar 24 saat boyunca bu numaraya sabit hat ve cep telefonları ile ulaşabilir.

Hastaneden randevu alıp gitmezsek ne olur?​

Hastaneden randevu alıp gitmezsek ne olur?
Hastanelerden randevu almak için Sağlık Bakanlığı’nın 182 numaralı hattını arayıp randevu alan vatandaşların gitmese bile muayeneye ücreti ödüyor. ‘182 Hastane Randevu Merkezi’ni hattını arayan vatandaşlar, her arama için 4 lira telefon ücreti ödüyor.

Devlet hastanesinden heyet raporu nasıl alınır?​

Devlet hastanesinden heyet raporu nasıl alınır?
Heyet raporu alabilmek için mutlaka Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış tam teşekküllü bir hastaneden randevu alınması gerekmektedir. Bu rapor hem devlet hastanelerinden hem de özel hastanelerden alınabilir. Hastaneye gidildikten sonra muayene olmadan önce matbu dilekçe doldurulmalıdır.
Heyet raporu almak için neler gerekli?​
HEYET RAPORU NASIL ALINIR?
- 1- Sağlık Kuruluşuna Dilekçe ile Başvurunuz.
- 2- Gerekli Belgeleri Doldurunuz.
- 3- Gerekli Muayene ve Test Aşamalarına Katılınız.
- 4- Heyet Raporu Sonucu için Verilen Günde Sağlık Kuruluşuna Gidiniz.
- 1- Vesikalık Fotoğraf (4 Adet)
- 2- Nüfus Cüzdanı
- 3- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.
- 4- Dilekçe (h3)
182 neden aramıyor?​
Bunlardan ilki, ALO 182’yi aramak. Operatörlerin yoğun olması nedeniyle hatta bağlanmakta sorun yaşanabilmektedit. Randevu almak için bir diğer yöntem ise, internet üzerinden TC Kimlik Numarası ile alınan randevuları kapsamaktadır. Bu yöntem en sağlıklı olan olarak bilinmektedir.

MHRS talep oluşturma ücretli mi?​

MHRS talep oluşturma ücretli mi?
MHRS hastane randevu alma portalı http://hastanerandevu.gov.tr adresine TC şifresi, kullanıcı şifresi ve güvenlik kodu ile giriş yapabilirsiniz. Bu online işlem için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur.
 
Alo 182 randevu sistemi, vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri için canlı operatörlerden veya web üzerinden kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabildikleri bir uygulamadır. MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) sistemi sayesinde hastalar, tek bir telefon numarası veya internet üzerinden randevu oluşturarak sağlık hizmeti alabilirler.

MHRS randevu sistemi, vatandaşlara Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri, aile hekimleri gibi sağlık kuruluşlarından randevu alma imkanı sunar. Alo 182 arayarak canlı operatörlerden destek alabileceğiniz gibi web sitesi veya mobil uygulama üzerinden de randevu oluşturabilirsiniz.

Heyet raporu almak isteyenler, Sağlık Kurulu Randevularını Alo 182 üzerinden alabilirler. Heyet raporu almak için randevu alınan hastaneye gidildikten sonra muayene olmadan önce belirli prosedürleri takip etmek gerekmektedir.

Randevu talebi, hastaların devlet hastanelerinden hızlı ve kolay bir şekilde randevu almasını sağlar. MHRS sayesinde hastalar, istedikleri hastaneden hekim seçimini de yaparak randevularını oluşturabilir ve hastalıklarına çare bulabilirler.

MHRS sisteminde "Devam Eden Randevu" terimi, ağız ve diş sağlığı merkezlerinde hekimlerin tedavisini sürdürecekleri hastalar için belirlenen çalışma programını ifade eder. Bu alan genelde vatandaşlara açık değildir ve randevular hekimler tarafından belirlenir.

MHRS'de "cep telefonu tipi" terimi, 182 numaralı sabit telefon hattının yanı sıra vatandaşların 24 saat boyunca bu numaraya cep telefonları ile de ulaşabileceğini belirtir.

Eğer hastaneden alınan randevuya gidilmezse, hastalar muayene ücretini ödemek zorunda kalabilirler. Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerden randevu alan vatandaşlar, muayenelere gitmese bile telefon ücretini ödemek durumunda olabilirler.

Heyet raporu almak için gerekenler genellikle bir dilekçe, vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı ve fotokopisi gibi belgeleri içerir. Ayrıca, sağlık kuruluşuna başvuru, gerekli muayene ve testlere katılma gibi adımlar da heyet raporu almak için gereklidir.

Alo 182 numarasını aramada yaşanan sorunlar, operatörlerin yoğunluğuna bağlı olabilir. Bu durumda, randevu almak için internet üzerinden TC Kimlik Numarası ile başvurmak daha sağlıklı ve hızlı bir seçenek olabilir. MHRS talep oluşturma hizmeti ise ücretsizdir. http://hastanerandevu.gov.tr adresine TC şifresi, kullanıcı şifresi ve güvenlik kodu ile giriş yaparak ücretsiz bir şekilde randevu oluşturabilirsiniz.
 
Geri
Üst