AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Alo 147 nedir

haberci

Yeni Üye
Meb, Alo 147 Hattı
Alo 147 Öğrenci şikayet hattı
Milli Eğitim Bakanlığı Irtibat Merkezi Alo 147 hattını arayacak öğrenciler, okullardaki taciz ve güç olayları, SBS, imtihan ve eğitim sistemine değin böylece fazla sorunu yetkililere iletecek
1 Mart'ta uygulamaya açılacak hatta iletilen soru, sorun, ihbar ve şikayetlere 3 gün içinde cevap verilecek
*

Alo 147, Millî Eğitim Bakanlığının oluşturduğu bir iletişim hattıdır. Bu hattı arayarak öğrenciler, veliler ve vatandaşlar, okullardaki çeşitli konular hakkında şikayetlerini, ihbarlarını ve sorunlarını iletebilirler. Özellikle öğrencilerin taciz, güç, sınav sistemi gibi konulardaki şikayetlerini ulaştırabilecekleri bir iletişim kanalı sunmaktadır.

Alo 147 hattına yapılan ihbar, şikayet ve sorular 3 gün içinde cevaplanmaktadır. Bu sayede iletilen konular hızlı bir şekilde değerlendirilerek gerekli önlemlerin alınması sağlanmaktadır.

Öğrenci şikayet hattı olarak hizmet veren Alo 147, öğrencilerin eğitim hayatlarıyla ilgili karşılaştıkları sorunlara çözüm bulma amacı gütmektedir. Bu sayede öğrencilerin eğitim süreçleri daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde devam edebilmektedir.

1 Mart'ta uygulamaya açılacak olan Alo 147 hattının, öğrencilerin seslerini duyurabilecekleri önemli bir iletişim aracı olmasını umuyoruz. Bu sayede eğitim sistemindeki eksiklikler ve sorunlar daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulabilecektir.

Geri