- Konu Yazar
Almanyada üniversite okumak için diploma notu kaç olmalı?
Almanya’da master eğitimi almak isteyen öğrenciler için 4 önemli şart bulunmaktadır: Lisans not ortalamanız 2,70 ve üzeri olmalıdır. Lisans not ortalamanız 2,70 ve altı olması durumunda üniversiteler size şartlı kabul verseler bile Konsolosluk bu konuda sıkıntı çıkarabiliyor ve genelde vize reddi ile sonuçlanıyor.Almanya’da üniversiteye nasıl geçilir?
Almanya’da üniversiteye başvuru yapacak öğrenciler, DAAD yani Alman Akademik Değişim Servisi tarafından yürütülen ve tüm üniversitelerin yer aldığı uluslararası öğrenciler için merkezi kabul portalından başvuru yapabilirler. Aynı zamanda üniversitelerin resmi web sitelerinden de yararlanabilirler.
Zap kelimesi ne anlama gelir?
Zap kelimesi Türkçe’de “uzaktan kumanda aletiyle vurmak, kanal değiştirmek” anlamına gelir. İngilizce to zap “uzaktan kumanda aletiyle vurmak, kanal değiştirmek” fiilinden alıntıdır. İngilizce fiil İngilizce zap! “çizgi romanlarda kullanılan bir ünlem” sözcüğünden alıntıdır.Yüksekokul ne anlama gelir?
Yüksekokul, üst düzeyde uygulayıcı meslek elemanı yetiştiren yükseköğretim kurumlarıdır. Yüksekokulda dört yıllık eğitim verilir. Genellikle meslek yüksekokulları ile karıştırılmaktadır. Çünkü meslek yüksekokulları iki yıllıktır.
Almanya’da IB Diploması geçerlidir. IB Diploması (Uluslararası Bakalorya Diploması) okul bitirme yeterliliği diplomasıdır. Cenevre merkezli IB Diploması sayesinde dünya çapındaki okullarda eğitim alınabilmektedir.
Almanyada üniversite okumak için hangi dil seviyesi?
Almanya’da herhangi bir lisans veya master programında eğitim görebilmek için öncelikle Almanca dil bilginizi sertifikayla kanıtlamanız gerekiyor. Tabi istenilen dil yeterlilik seviyesi üniversiteden üniversiteye ve programdan programa değişiklik gösteriyor. Genel olarak minimum C1 seviyesi kabul görmektedir.
Almanyada okumak için ne yapmalıyım?
Almanya’da okumak için dil sınavı dışında Almanya Üniversite sınavı uygulanmaz yani Almanya’da üniversite okumak için Almanya’da Üniversite kazanmak gerekmez, Türkiye’de aynı bölümü herhangi bir üniversitede kazanmış olmanız yeterlidir.Türk vatandaşı Almanya’da üniversite okuyabilir mi?
Almanyada okumak için Almanya’da eğitim almak istediğiniz bölümü Türkiye’de herhangi bir üniversitede kazanmış olmanız yeterli. Almanya üniversite başvuru için öğrenciler Türkiye`de 4 yıllık bir lisans programına (A.Ö.F. dahil) yerleşerek Almanya`da üniversite okuma imkanına sahip olabilir.
Almanya’da üniversite okumak için hangi sınava girilir?
Almanya’da üniversite eğitimi için öncelikle TestDaF veya DHS sınavına girmenizde fayda vardır. TestAS size sadece artı puan kazandıracaktır ve bu sınavı isteyen üniversitelerin sayısı fazla değildir.Zap etmek ne demek?
Çok görülen zapt etmek kelimesi, hakim olma ve zor kullanarak ele geçirme anlamında kullanılıyor.
(ﻛﺬّﺍﺏ) i. (Ar. kiẕb “yalan söylemek”ten keẕẕāb) Çok yalan söyleyen kimse, çok yalancı: Çâr mezhebde olur kezzâbın / Sûret ü âkıbetü’l-hâli vahim (Nâbî). Ey allâk kezzab, sen bir ehl-i ırz adamı böyle oynatırsın ha! (Ahmed Vefik Paşa).
Yüksek okullar kaç yıllık?