AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Almanyada ne okunur?

Editör

Yeni Üye

Almanyada ne okunur?​

Almanya’da yurt dışından ve yurt içinden en çok tercih edilen bölümler:
- İşletme, İktisat.
- Psikoloji, hukuk.
- Uluslararası İlişkiler.
- Makine Mühendisliği.
- Endüstri Mühendisliği.
- Bilgisayar Mühendisliği.
- Elektrik Elektronik Mühendisliği.
- Otomotiv Mühendisliği.

Almanya’da okumak için ne kadar para lazım?​

Almanya’da Üniversite eğitimleri tamamen ücretsizdir. Evet yanlış duymadınız Almanya eğitim sistemi üniversite öğrencilerinden yıllık sadece 500 ile 1.500 Euro arasında bölge ve üniversiteye göre harç ücreti almaktadır. Genel olarak da üniversitelerin yıllık harç ücreti 1.000 Euro civarındadır.

Almanyada lise kaçıncı sınıf?​

Almanyada lise kaçıncı sınıf?
Almanya’da hem devlet hem özel okullarda uluslararası öğrencilere lise eğitimi sunulmaktadır. Devlet liseleri 9-11 sınıfları arasında uluslararası öğrenci kabul ederken özel okullarda uzun süreli eğitim almak ve başarı durumuna göre mezuniyete hak kazanmak mümkündür.

Almanyada kimler okuyabilir?​

Almanyada kimler okuyabilir?
Diger anadolu veya normal 4 yillik lise bitirenler ise. LYS puaniyla 4 yillik bir bölüm kazanirlarsa, ayni bölümü veya o bölüme yakin bir bölümü Almanya da okuyabilirler. Fakat sadece YGS sinaviyla 4 yillik bir bölüm kazanirsaniz yine Studienkolleg yapmaniz gerekiyor.

Almanyada ücretsiz üniversite nasıl okunur?​

Almanya’da ücretsiz üniversite okumak isteyen öğrenciler için ülkedeki devlet üniversiteleri tüm lisans programlarında hizmet verirken, özel eğitim kurumları da sağladıkları burslar sayesinde tercih edilmektedir.

Almanyada okumak pahalı mı?​

Almanya’daki devlet üniversiteleri ücretsizdir. Sadece Türkiye’de de olduğu gibi dönem başına harç ödenmektedir. Üniversitelerin harcı 0-375 € arasında değişmektedir. Daha yüksek harç alan üniversiteler, öğrencilerine ücretsiz veya çok uygun fiyatlara özel spor etkinlikleri ve gezileri sunar.

Almanyada lise ne demek?​

Almanyada lise ne demek?
Uluslararası başarılı öğrenciler Gymnasium ile Abitur diploması almak ve akademik öğrenim görmek için Almanya’da lise eğitimini tercih etmektedir. Türkiye’de lise seviyesinin üstünde bir eğitim olan Gymnasium, öğrencileri üniversiteye hazırlamaktadır.

Türk vatandaşı Almanya’da üniversite okuyabilir mi?​

Türk vatandaşı Almanya’da üniversite okuyabilir mi?
Almanya’da bir üniversite okuyabilir miyim? – Evet. Mezun olduğunuz alan doğrultusundaki lisans programlarına kabul edilirsiniz. Eğer MYO programında hala öğrenci olarak kayıtlıysanız Almanya’da üniversite okumak için 1. Sınıfı geçtikten sonra Studienkolleg programına kabul edilirsiniz.

Almanyada nasıl üniversite okurum?​

Almanya’da okumak için dil sınavı dışında Almanya Üniversite sınavı uygulanmaz yani Almanya’da üniversite okumak için Almanya’da Üniversite kazanmak gerekmez, Türkiye’de aynı bölümü herhangi bir üniversitede kazanmış olmanız yeterlidir.

Almanyada üniversite okumak için diploma notu kaç olmalı?​

Lise diploma notunun en az 70-75 olması önerilir. Bunun altında lise diploma notuna sahip olan öğrenciler yüksek ÖSYM puanı, ikinci bir yabancı dil bilgisi, staj, güçlü bir motivasyon yazısı, iyi bir özgeçmiş vb. farklı yeterlilikler sunarak kabul alma şanslarını artırabilirler.

Almanyada üniversite okumak için ne yapmalıyım?​

Almanyada üniversite okumak için ne yapmalıyım?
Başvurular için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir;
- Mezun olduğunuz kurumdan alacağınız lise diploması.
- ÖSYM yerleştirme yani üniversiteye giriş yeterlilik belgesi.
- Başvuracağınız üniversiteye yazılmış niyet mektubu.
- Pasaport.
- Biyometrik fotoğraf.
- İngilizce ve Almanca dili yeterlilik belgesi.

Almanyada okullar paralı mı?​

Almanyada okullar paralı mı?
Almanya’da okullar paralı mıdır? Yüksek bir eğitim düzeyine sahip olan Alman kamu okulları ücretsizdir ve vergilerle finanse edilir. Öğrencilerin yaklaşık %9’u paralı özel okullara gitmektedir.

Almanya’da okullar ücretli mi?​

Önümüzde ki bir kaç yıl içinde Almanya’da tıpkı Kanada, Amerika, İngiltere gibi yabancı öğrenciler için ücretli eğitime geçmeyi ciddi olarak düşünüyor. Ancak halen 2020 -2021 de eğitim alacak öğrenciler için Almanya’da eğitim ücretsizdir.

Almanya'da yurt dışından ve yurt içinden en çok tercih edilen bölümler arasında işletme, iktisat, psikoloji, hukuk, uluslararası ilişkiler, makine mühendisliği, endüstri mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği ve otomotiv mühendisliği bulunmaktadır.

Almanya'da üniversite eğitimleri tamamen ücretsizdir. Üniversiteler genellikle yıllık 500 ile 1.500 Euro arasında harç ücreti alırken, genel olarak yıllık harç ücreti 1.000 Euro civarındadır.

Almanya'da lise eğitimi 9-11 sınıfları arasında uluslararası öğrenciler için sunulmaktadır. Devlet liseleri ve özel okullar farklı kabul koşullarına sahip olabilir.

Almanya'da normal veya Anadolu liselerinden mezun olanlar LYS puanıyla 4 yıllık bir bölüm kazanırlarsa, aynı bölümü veya benzer bir bölümü Almanya'da okuyabilirler. Ancak sadece YGS sınavıyla 4 yıllık bir bölüm kazanılırsa Studienkolleg yapılması gerekmektedir.

Almanya'da ücretsiz üniversite okumak isteyen öğrenciler devlet üniversitelerinin yanı sıra özel eğitim kurumlarından alınan burslarla da eğitimlerine devam edebilirler.

Almanya'daki devlet üniversiteleri ücretsizdir. Üniversitelerin harçları 0-375 Euro arasında değişiklik gösterebilir. Daha yüksek harç alan üniversiteler genellikle öğrencilere ücretsiz veya uygun fiyatlarla spor etkinlikleri ve geziler sunarlar.

Almanya'da lise eğitiminin üstünde bir eğitim olan Gymnasium, uluslararası başarılı öğrencilere Abitur diploması alma ve akademik öğrenim görmek için fırsat sunmaktadır.

Türk vatandaşları Almanya'da üniversite okuyabilirler. Mezuniyet alanınıza uygun lisans programlarına kabul edilirsiniz. MYO programında hala öğrenciyseniz Almanya'da üniversite okumak için 1. sınıfı geçtikten sonra Studienkolleg programına kabul edilebilirsiniz.

Almanya'da üniversite okumak için dil sınavı dışında ekstra bir sınav gerekmemektedir. Türkiye'de lise veya lisans düzeyinde aynı bölümü kazanmış olmanız yeterli olacaktır.

Almanya'da üniversite okumak için lise diplomanızın notunun en az 70-75 olması önerilir. Daha düşük notlara sahip öğrenciler ekstra yeterliliklerle kabul şanslarını artırabilirler.

Almanya'da üniversite başvurusu yapmak için mezun olduğunuz kurumdan alacağınız lise diploması, ÖSYM yerleştirme belgesi, başvuracağınız üniversiteye yazılmış niyet mektubu, pasaport, biyometrik fotoğraf ve dil yeterlilik belgesi gibi belgeler gerekmektedir.

Almanya'daki kamu okulları ücretsiz olup vergilerle finanse edilir. Ancak yaklaşık %9 oranında öğrenci paralı özel okullara gitmektedir.

Almanya'da eğitim ücretsizdir ancak önümüzdeki yıllarda yabancı öğrenciler için ücretli eğitim düşünülebilir. Ancak 2020-2021 döneminde Almanya'da eğitim ücretsizdir.

Geri