- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Almanyada lise kaç yaşında biter?
Almanya’daki Eğitim Seviyeleri Almanya’da zorunlu eğitim, altı ile 15 yaş arası tüm öğrencilerin okula devam etmeleri gerektiğini açıkça belirtmektedir. Ancak öğrenciler genellikle 18 yaşına kadar okula devam etmektedir.Almanya’da lise kaç yıl?
Almanya’da lise eğitimi süresi eyaletler arasında farklılık gösterebilir. Bazı eyaletlerde 4 senelik lise eğitimi verilirken bazılarında bu süre 5 seneye çıkabilmektedir. Almanya’ya lise eğitimi almak için giden uluslararası öğrenciler lise eğitimi almak için Gymnasium seviyesindeki okullara gider.Almanyada lise kaçıncı sınıfta başlıyor?
Akademik Lise (Gymnasium) Bu okullar daha bilimsel ağırlıklı eğitim vererek, “Kollegstufe“ olarak adlandırılan 11- 13. sınıf dönemlerinde öğrencileri yüksek öğrenime yani Abitur`a hazırlamaktadır. İlkokul sonrası gidilebilecek en iyi okul tipidir. Öğrenciler bu okulda 13. sınıfa kadar okurlar.
Almanya’da zorunlu eğitim, altı ile 15 yaş arası tüm öğrencilerin okula devam etmeleri gerektiğini açıkça belirtmektedir. Ancak öğrenciler genellikle 18 yaşına kadar okula devam etmektedir.
Türk lise diploması Almanyada geçerli mi?
Almanya’da IB Diploması geçerlidir. IB Diploması (Uluslararası Bakalorya Diploması) okul bitirme yeterliliği diplomasıdır. Cenevre merkezli IB Diploması sayesinde dünya çapındaki okullarda eğitim alınabilmektedir.Almanyada üniversiteye girmek zor mu?
Almanya´da hem dil hazırlığı hem de sonrasında üniversite okumak küçümsenemeyecek kadar zor. Üniversite sistemi Turkiye ile karşılaştırıldığında çok yorucu. Öğrenciye dersleri boşlama tanımıyor. Almanya üniversite hayallerinde “parti” olanlar için değil.Lise Almanyada hangi okula denk?
Gymnasium ya da eski dildeki kullanımıyla jimnaz, İsviçre, Hollanda, İsveç, Avusturya ve Almanya ile bazı diğer ülkelerde bulunan, öğrencileri üniversiteye hazırlayan okul türü. Türkiye’de lise seviyesinin üstündedir. Gymnasium’a girebilmek için ders notlarının iyi olması şartı vardır.
Almanyada eğitim kaç yıl?
Almanya’daki eğitim sisteminde okula gitme zorunluluğu çocuğun altı yaşını doldurduğu yıldan başlayarak 8-9 yıl sürer. Eğitim temel olarak ücretsizdir ancak 40-50 Euro arasında ücret alınmaktadır. Türkiye’den bile ucuz olan harç ücreti, harç amaçlı alınmamakta sosyal bir katkı olarak talep edilmektedir.Lise diploması yurtdışında gecerli mi?
Öğrenciler denklik programları vasıtasıyla sahip oldukları diplomaları uluslararası düzeyde geçerli hale getirebilirler. Uluslararası denklik programları vasıtasıyla diplomalarını uluslararası düzeyde geçerli hale getiren öğrenciler birçok eğitim olanağına sahip olurlar.Türk lise diploması hangi ülkelerde geçerli?
Finlandiya, Almanya veya Fransa gibi pek çok ülke öğrencilerin sadece diplomaları ile başvurabileceği okullara sahip. Üstelik bu okullar uluslararası kalitede bir eğitimi öğrencilere sunuyor. Yani dünyanın birinci sınıf okulları öğrencileri sadece diplomaları ile kabul ediyor.
Almanyada ilk okul kaç yıl?
Almanya’da zorunlu eğitim altı yaşında ilkokul (Primarbereich) eğitimi ile başlar; Berlin, Bremen, Brandenburg, Nordrhein-Westfalen, Thüringen ve Saarland eyaletle- rinde dokuz, diğer eyaletlerde ise on yıl devam eder. Zorunlu eğitim, engelli gençler için de geçerlidir (Eurydice, 2016, 25-26, 31).Almanyada üniversite okumak için ne yapmalıyım?
Başvurular için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir;- Mezun olduğunuz kurumdan alacağınız lise diploması.
- ÖSYM yerleştirme yani üniversiteye giriş yeterlilik belgesi.
- Başvuracağınız üniversiteye yazılmış niyet mektubu.
- Pasaport.
- Biyometrik fotoğraf.
- İngilizce ve Almanca dili yeterlilik belgesi.
Almanyada üniversite okumak için kaç puan almak gerekir?
Almanya’daki birçok üniversiteye kabul için 5 üzerinden 3 almak yeterli olmakta birlikte, bazı yüksek prestijli üniversiteler için gerekecek puan 4 hatta 5 olabilmektedir.
Lise mezunu Almanyada ne oluyor?
Lise diplomanız, eğer ki diplomanızı düz liseden aldıysanız (meslek liseleri veya bazı bölgelerdeki düz liseler farklı değerlendirilmektedir), Alman okul sistemine göre ‘Mittlerer Bildungsabschluss’ yani ‘Realschulabschluss’ olarak değerlendirilmektedir.Lise mezunu Almanya’ya gidebilir mi?
Meslek lisesi mezunları, önlisans, meslek yüksek okulları mezunları bu kapsamda şartları yerine getirmek şartıyla çalışma amacıyla Almanya’ya gidebilirler. Yeni yasayla herhangi bir alanda mesleki bir diploması olmayan kişilerin Almanya’ya çalışma amacıyla gitmesi mümkün değil.Almanyada dersler kaç dakika?
Almanya’da haftalık ders saati, her ders 45 dakika olmak üzere, 20 ile 30 saat arsında değişmektedir.