- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 221.530
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Almanyada ev satarken vergisi ne kadar?
Ortalama gayrimenkul vergi oranı oturum amaçlı gayrimenkuller için %3.5’dur. Almanya’da bir diğer gayrimenkul vergisi Alman Gelir Vergisidir (CGT).Türkler Almanyada ev alabilir mi?
Türk vatandaşı Almanya’da ev alabilir mi? Türk vatandaşları diğer tüm yabancı uyruklu kişiler gibi Almanya’dan ev alabilir. Almanya’da Türklerin en çok yaşadığı şehirler Frankfurt, Berlin, Köln, Hamburg, Düsseldorf, Stuttgart ve Münih’tir.Türk vatandaşı Almanyada ne kadar kalabilir?
Örneğin Almanya’da yaşayan bir Türk vatandaşı en fazla altı ay, Avusturya’daki ise 12 ay yurtdışında kalabiliyor. Özel bir durum söz konusu ise yurtdışında daha uzun bir süre kalmak da mümkün.
Almanya nasil kredi alabilirim?
Almanya’da kredi alabilmek için karşılanması gereken üç koşul vardır:
- En az 18 yılınız olmalı;
- Almanya’da bir adresi olmalı (kredi güvenilirliği doğrulaması için önemlidir);
- Düzenli bir gelir olmalı (faiz ödemeleri ve kredi geri ödemeleri için önemlidir).
Almanya’da ev fiyatları kaç euro?
Buna göre, Stuttgart’ta öğrenim görenler ev kirasına ortalama 750 euro öderken, kira bedeli Köln için 663 euro olarak belirlendi. Beşinci sırada yer alan başkent Berlin’de öğrenciler bir daire için ortalama 650 euro, bir oda için ise ortalama 420 euro ödüyor.Türk vatandaşı yurt dışından ev alabilir mi?
Mütekabiliyet Yasası (uluslararası antlaşmalarda karşılılık ilkesi) gereğince yabancılar ülkemizden ev satın alabilirken, Türk vatandaşları da yurt dışından ev satın alma hakkına sahip oluyor.Almanyaya kalıcı olarak nasıl gidilir?
Yerleşim iznine sahip olmak için aşağıdaki kriterler gerekmektedir.
- Almanya’da en az 5 yıllık oturum izninizin.
- Yerleşim izni başvurusunda bulunan kişinin kendisinin ve ailesinin maddi geçimini sağlayabilecek durumda olması.
- Almancaya yeterince hakim olması
- Sabıka kaydının olmaması
Türk vatandaşı Türkiye’de ne kadar kalabilir?
Türkiye’ye gelen yabancılar 180 gün içerisinde 90 güne kadar ikamet izni almadan kalabilmektedir. Ancak bu süreden daha fazla kalmak isteyen yabancıların kalış amaçlarına göre ikamet tezkeresi almaları zorunludur.
Bu nedenle, Almanya vize başvuruları değerlendirme süreci turistik Alman vizesine nazaran daha uzun sürmektedir. Yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı, Almanya oturma izni başvurularının sonuçları 3 ila 6 ay kadar sürebilmektedir.
Almanya oturum izni alabilmek için ulusal vize başvurusunda bulunmalı ve bu vizeyi edinmelisiniz. Almanya ulusal vize, Schengen vizesinden farklı olarak uzun süreli oturum izinlerinde Almanya Konsolosluğu tarafından verilmekte ve Schengen vizesinden farklı imkanlar sunmaktadır.