SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Alman Yöntemi Vişneli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Kurabiye tabanı için:
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
İç dolgusu için:
4 yumurta
Yarım bardaktan 2 parmak fazla şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 kg süzme yoğurt
Vişne sosu için:
1 kase ayıklanmış vişne
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Alman Yöntemi Vişneli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tabanımızla başlıyoruz. Yumurta, şeker ve tereyağını karıştıralım. Un ve kabartma tozunu da ekleyip yumuşak bir kurabiye hamuru yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamurun 3 te 2 sini merdane yardımıyla açalım. Yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba yanlarına da gelecek halde yayalım.
Çatal ile bastırarak üzerine çizikler atın ve üst malzemeyi hazırlayana kadar buzdolabında bekletin.
İç dolgusu için bir kapta yumurta, şeker ve sıvı yağı güzelce karıştırın.
Üzerine bir paket hazır toz vanilyayı ekleyip, karışıma uygunca yedirin.
Kek kalıbını buzdolabından çıkarın ve karışımı hamurun üzerine döküp üzerini spatula yardımıyla düzeltin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kapağını hiç açmadan 1 saat pişirin. Buzdolabında 2 saat bekletin.
Bu sırada bir sos tavasında vişne ve şekeri, şeker eriyene kadar pişirin.
2 yemek kaşığı su ile sulandırılmış nişastayı üzerine dökün ve tekrar karıştırın.
Koyulaşmaya başlayınca altını kapatın ve ocaktan alın.
Kek soğuduktan sonra vişne sosunu üzerine dökün ve servis edin. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Alman Yordamı Vişneli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kurabiye tabanı için:
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
İç dolgusu için:
4 yumurta
Yarım bardaktan 2 parmak fazla şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 kg süzme yoğurt
Vişne sosu için:
1 kase ayıklanmış vişne
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Alman Yöntemi Vişneli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tabanımızla başlıyoruz. Yumurta, şeker ve tereyağını karıştıralım. Un ve kabartma tozunu da ekleyip yumuşak bir kurabiye hamuru yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamurun 3 te 2 sini merdane yardımıyla açalım. Yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba yanlarına da gelecek halde yayalım.
Çatal ile bastırarak üzerine çizikler atın ve üst malzemeyi hazırlayana kadar buzdolabında bekletin.
İç dolgusu için bir kapta yumurta, şeker ve sıvı yağı güzelce karıştırın.
Üzerine bir paket hazır toz vanilyayı ekleyip, karışıma uygunca yedirin.
Kek kalıbını buzdolabından çıkarın ve karışımı hamurun üzerine döküp üzerini spatula yardımıyla düzeltin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kapağını hiç açmadan 1 saat pişirin. Buzdolabında 2 saat bekletin.
Bu sırada bir sos tavasında vişne ve şekeri, şeker eriyene kadar pişirin.
2 yemek kaşığı su ile sulandırılmış nişastayı üzerine dökün ve tekrar karıştırın.
Koyulaşmaya başlayınca altını kapatın ve ocaktan alın.
Kek soğuduktan sonra vişne sosunu üzerine dökün ve servis edin. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Alman Yordamı Vişneli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı