AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Alman usulu patates salatasi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Alman usulü patates salatası nasıl yapılır?​

Orjinal Alman Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayın.
- Büyük bir leğene turşuları, soğanları ve patatesleri dilimleyin.
- Yoğurt, mayonez, sirke, tuz ve zeytinyağınıda ilave edip karıştırın.
- Bir gece dolapta bekletip servis ederseniz daha güzel olur. Soğuk servis edin afiyet olsun.
Viyana usulü patates salatası nasıl yapılır?
Viyana Usulü Hardallı Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış patatesleri küp küp doğrayın.
- Soğanları piyazlık doğrayın.
- Bir kap içinde hardalı ,mayonezi ,sirkeyi, limonu ve tuzu karıştırın.
- Sosun içine sıvı yağı yavaş yavaş ekleyin.
- Patatesin üzerine sosu ve soğanı ekleyip karıştırın. Servise hazır.

Bavyera patates salatası nasıl yapılır?​

Bavyera Usulü Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patateslerimizi soyup haşlayalım.
- Haslandıktan sonra bir bir kabin içine doğrayıp kaynamış su ve et bulyonumuzu karıştırıp patateslerimizin üzerine dökelim ve bir kenarda 10 dk cekmesini bekleyelim.
Kartoffelsalat nasıl yapılır?
Sebze bulyonu ve suyu kaynamaya koyun. Doğranmış soğanları ilave edin. Çok pişirmeye gerek yok, maksat hafif ölsün. Kaynayan bulyon suyu ve patatesleri geniş bir kaseye döküp; içine hardal, mayonez, sirke ve baharatları ilave edin ve yavaşça karıştırın.
Sosu için;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım limon suyu.
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1,5 çay kaşığı kimyon.
- 1 çay kaşığı kırmızı biber.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- Tuz.
Hardallı patates salatası nasıl yapılır?
Büyük bir kase içinde mayonez, hardal ve limon suyunu güzelce çırpın. Homojen hale gelince zeytinyağını yavaş yavaş ekleyin, hızlıca çırpmaya devam edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Haşlanmış patatesleri bir kevgirle hazırladığınız sosa ekleyin ve güzelce karıştırın.

Hardallı patates salatası yanına ne gider?​

Patates salatasının yanında, bulgur pilavı çeşitleri yapılabilir. – Patatesin yanında uyum sağlayan bir başka tarif ise; tavuğun sote olarak sunulmasıdır. Kişi tercihine göre ızgara şeklinde de tüketebilir. Aynı şekilde tavuk sote, farklı baharat ve sebzelerle lezzetlendirilip, öğün daha doyurucu hale getirilebilir.
Patates salatası en güzel nasıl olur?
Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye suyu alıp ısıtın. Su ısındıktan sonra patatesleri üzerine ekleyin ve haşlamaya başlayın.
- İnce ince doğradığınız taze soğan ve maydanozu ve tüm baharatları bir kaseye alın.
- Limon suyu ve zeytinyağını da ekleyin.
- Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
- Ardından servis edin.

Hardal soslu patates salatası nasıl yapılır?​

Patates salatasına hardal konur mu?
Hardallı patates salatası, çoğu ana yemeğin yanına çok yakışıyor. Yapması da oldukça kolay ve çok az malzemeye ihtiyacınız var. Patatesin lezzetini hardal, mayonez, sarımsak ve yeşillikler ile buluşturan hardallı patates salatasını, beş çaylarında da servis edebilirsiniz.

Yapılışı
- Patatesleri haşlayın ve doğrayın.
- Derin bir kapta hardal, mayonez, pirinç sirkesi, tuz, karabiber ve zeytinyağını tel çırpıcı yardımı ile homojen bir şekilde karıştırın.
- Soğuyan patateslerle sosu karıştırın ve servis edin.
- Yapması kolay bu salatayı et yemekleri ile birlikte tüketebilirsiniz.
Patates salatasının içinde ne olur?
Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

Patates salatasının içinde neler olur?​

Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy patates.
- 1 tatlı kaşığı pul biber.
- 1t atlı kaşığı sumak.
- ¾ çay bardağı zeytinyağı
- 3-4 dal taze soğan.
- 8-9 dal maydanoz.
Oktay Usta Patates salatası nasıl yapılır?
Patateslerimiz haşlandıktan sonra soğumaları için biraz bekliyoruz. Soğuduktan sonra kabuklarını soyuyoruz ve küp küp doğruyoruz. Büyük bir kaba alıyoruz ve diğer malzemeleri ekleyerek hepsini birden harmanlıyoruz. Bu işlemden sonra tuzunu ve zeytinyağını katıyoruz.
 
Geri
Üst