Alman Pastası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Alman Pastası Tanımı İçin Gereçler
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 pk kabartma tozu
3 su bardağından biraz eksik un
Kreması için;
3 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 pk vanilya
8-10 adet çilek

Alman Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kekimiz için derin bir kapa yumurta ve şekeri alalım.
Düzgünce çırptıktan sonra yağ, süt ekleyip, biraz daha çırpalım.
Unu ölçülü halde ek edip, kabartma tozunu da ekleyelim ve kalıbımıza döküp, 180 derecelik fırında 25 dk pişirelim.
Kreması için; uygun bir tencereye süt, yumurta, şeker ve unu ekleyelim orta vermeden kaynayana kadar karıştıralım.
Kıvam alınca altını kapatıp, vanilyayı ekleyelim ve biraz karıştırdıktan sonra küp küp doğradığımız çileklerimizi de kremanın içerisine ekleyelim.
Pişen ve soğuyan kekimizi bir ekmek bıçağı yardımı ile ortadan keselim, ortasına kremamızı yerleştirip, üzerini kapatalım ve en üstüne pudra şekere serpelim.
Çok lezzetli ve pratik bir pasta denemenizi tavsiye ederim .

Alman Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst