Alman Pastası Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kreması için;
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket toz kremşanti
Alman Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kabın içerisin de su, şeker ve mayayı açıp bekletelim. Daha sonra öteki gereçleri ekleyip, en son unu da ekleyerek yoğuralım. Yumuşak bir hamur olacak. Unu dikkatli bir halde ekleyelim.
Hamuru 30 dakika dinlendirelim. Dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın. Fırın tepsisine dizin ve 10 dk tepsi mayası yapalım. 175 derecede pişirelim.
Kreması için; tencereye kremşanti hariç başka gereçleri alıp pişirelim. Pişen kremayı ocaktan alıp, ılıklaşınca toz kremşantiyi ek edelim ve çırpalım.
Soğuyan hamurları bıçakla ortadan keselim. Sıkma torbasına doldurduğumuz kremayı içine sıkalım.
Üzerine pudra şekeri yahut benmari adabı eritip çikolata dökerek de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Alman Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kreması için;
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket toz kremşanti
Alman Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kabın içerisin de su, şeker ve mayayı açıp bekletelim. Daha sonra öteki gereçleri ekleyip, en son unu da ekleyerek yoğuralım. Yumuşak bir hamur olacak. Unu dikkatli bir halde ekleyelim.
Hamuru 30 dakika dinlendirelim. Dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın. Fırın tepsisine dizin ve 10 dk tepsi mayası yapalım. 175 derecede pişirelim.
Kreması için; tencereye kremşanti hariç başka gereçleri alıp pişirelim. Pişen kremayı ocaktan alıp, ılıklaşınca toz kremşantiyi ek edelim ve çırpalım.
Soğuyan hamurları bıçakla ortadan keselim. Sıkma torbasına doldurduğumuz kremayı içine sıkalım.
Üzerine pudra şekeri yahut benmari adabı eritip çikolata dökerek de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Alman Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı