Alman Pastası (Tam Ölçülü)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Alman Pastası (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Gereçler

Keki için ;
3 yumurta
1 su bardağı süt
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 çay bardağı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
500 ml süt
1 çay bardağı şeker
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya

Alman Pastası (Tam Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kek hazırlanışı için; bana nazaran püf nokta yumurtanın sarısı ile beyazını farklı çırpmak, bu sayede yumuşacık puf puf bir kek elde etmiş oluyoruz.
Evvel yumurta sarıları ile şekeri yeterlice çırptım ve beyazını başka bir kapta kar üzere bir hale getirdim.
Sonrasında sütümü ekledim tekrar çırptım.
Devamında nişastayı unu ve kar haline getirdiğim yumurta beyazını kabıma alarak, yumurta beyazını söndürmeden spatula yardımı ile harmanladım.
Kilitli kabıma alarak evvelce ısıttığım 180 derecelik fırınımda 25 dakika kadar pişirdim.
Krema hazırlanışı için tencereme tüm gereçleri ekledim ve baloncuk baloncuk olmaya başladıktan sonra 2 dakika kadar daha karıştırdıktan sonra ocağın altını kapattım.
Püf noktalar:

1-Kesinlikle yumurtanın beyazını başka çırpmak gerekiyor.

2-Beyazını kaba ekledikten sonra söndürmemek için spatula ile yavaşça karıştırmak gerekiyor.

3-Kremanın topak topak olmaması için daima karıştırmak âlâ olacaktır.

4-Şeker ölçüsünü damak tadımız açısından daha az ya da daha fazla ekleyebiliriz….

Alman Pastası (Tam Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst