AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Alman Pastası (Berliner)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Alman Pastası (Berliner) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı ılık su
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı şeker
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çimdik tuz
Yaklaşık 4 su bardağı kadar un (Değişebilir)
Kreması için;
2 adet yumurta sarısı
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
Vanilya
Toz kremşanti
Üzeri için;
Eritilmiş çikolata
Pudra şekeri
İsteğe nazaran çilek

Alman Pastası (Berliner) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için gerekli gereçler bir kaba alınır. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Mayalanması için bir saat kadar bekletelim.
Mayalanan hamuru çok büyük olmayacak halde bezelere ayıralım.
Üzerini kapatıp 20 dakika kadar tepsi mayası için bekletelim, 180 derecelik ısıtılmış fırında 15-20 dk kadar pişirelim,.
Kreması için; vanilya ve kremşanti hariç tüm gerekli gereçleri tencereye alalım, karıştırarak pişirelim, vanilyayı ekleyip soğumasını bekleyelim, soğuyan kremaya toz krem şanti ekleyip beş dakika çırpalım.
Pastalarımızı ortadan ikiye keselim, ortasına krema sıkalım, erittiğimiz çikolataya pastanın üst kısmını batırıp pastaya kapatalım.
İsteğe nazaran kimilerine pudra şekeri serpebiliriz. Dilek edilen halde yahut meyve ile süslenip, servise hazır hale getirilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Alman Pastası (Berliner) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst