Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Alman Pastasi Almancasi ne?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
33.773
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Alman Pastası Almancası ne?​

Herrentorte ‘Beyefendi pastası’ olarak çevrilebilir.

Alman pastası nasıl?​

Alman pastası nasıl?
Pratik Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kapta yumurta ve şekeri koyulaşıp, beyazlaşana kadar iyice çırpın.
- Ardından sıcağa yakın su ve sıvı yağı ekleyip, karıştırın.
- Tabanına yağlı kağıt serilmiş kalıba harcı boşaltın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Alman pastasının keki nasıl yapılır?​

Alman pastasının keki nasıl yapılır?
Alman pastasının keki için; derin bir kaba 3 adet yumurta kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyin. Yumurta ile şekeri 3-4 dakika köpürene kadar çırpın. Ardından yarım su bardağı sıvıyağ, yarım su bardağı süt ve 1 yemek kaşığı yoğurt ekleyip, mikser ile karıştırın.

Çikolatalı alman pastası nasıl yapılır?​

Öncelikle kremayı hazırlayın. Tereyağı, çikolata ve kremşanti hariç tüm malzemeleri muhallebi kıvamında pişirin. Ardından ocaktan alıp, çikolata ve tereyağını ekleyip karıştırın. Oda ısısına gelince kremşantiyi ekleyip çırptıktan sonra, soğuması ve kıvam alması için buzdolabına kaldırın.

Alman pastasının ismi nereden geliyor?​

Alman pastasının ismi nereden geliyor?
İsmi Alman, vatanı Amerika Birleşik Devletleri, kökenleri ise İngiltere’ye dayanan bu nefis tatlımızın bu kadar bilinen bir tatlı olması çok da tesadüf olmasa gerek diye düşünüyoruz. Alman pastasının, bu kıtaları ve çoklu kültürleri kapsayan hikâyesinin aksine evde hazırlanması gayet pratik ve kolaydır.

Alman pastasının özelliği nedir?​

Alman pastasının özelliği nedir?
Alman Pastası ya da Berliner, geleneksel bir Alman pastasıdır. Biçim ve yapımı itibarı ile donuta benzemektedir. Mayalanmış hamurun yağda kızartılması akabinde ikiye bölünerek içine marmelat veya reçel konularak ve üzerine karamelize şeker dökülerek elde edilir.
Alman keki nasıl olur?​
Alman Keki Tarifi Nasıl Yapılır? Yumurta, Şeker ve Yağı çırpalım. Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip kekimizi yağlanmış kalıba dökelim ve 170 derecede pişirelim. Kek pişince biraz soğumasını bekleyin ve ortadan ikiye kesin.

Alman Pastası hamuru nasıl yapılır?​

Alman Pastası hamuru nasıl yapılır?
Porsiyonluk Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mayayı ılık süt ve şekerle birlikte karıştırın.
- Unu azar azar ekleyerek ele yapışır kıvamda bir hamur elde edin.
- Mayalandıktan sonra biraz yoğurup portakal büyüklüğünde bezeler elde edin ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin, kenarlarına hafif bastırın.

Alman pastası kaç gün dayanır?​

Alman pastası kaç gün dayanır?
Buzdolabına koyduğunuz yaş pasta ortalama 5 ila 7 güne kadar tüketilebilir durumda kalabilir. Elbette pastayı açık olarak değil, hava almayacak şekilde kapalı kaplarda bekletmeniz koşuluyla.

Alman Pastası neden Alman pastası?​

Kuzey Almanya, Batı Almanya ve İsviçre’de Ballen (sıkmak) kelimesinden türemiş Berliner denilirken, Alman Pastasının kültürel bir obje olduğu Berlin, Bradenburg, Pomeranya, Saksonya ve Saksonya-Anhalt bölgelerinde Kaygana manasına gelen Pfannkuchen olarak adlandırılmaktadır.
 
Alman Pastası Almancası olarak çevrilen Herrentorte, oldukça lezzetli ve gösterişli bir pasta tarifidir. Alman pastasının temel özellikleri ve yapımı hakkında bilgi verilmiş. Alman pastasının keki için gerekli malzemelerin nasıl kullanılacağına dair adım adım tarif verilmiş. Ayrıca çikolatalı Alman pastası yapımı da detaylıca anlatılmış.

Alman pastasının ismi nereden geldiği sorusu da ele alınmış. Alman pastası isminin vatanı Amerika Birleşik Devletleri olan, kökenleri İngiltere'ye dayanan bir tatlı olduğu belirtilmiş. Evde hazırlanmasının oldukça pratik ve kolay olduğu vurgulanmış.

Alman pastasının özellikleri üzerine de durulmuş. Alman Pastası'nın donutlara benzeyen bir yapıya sahip olduğu ve içine marmelat veya reçel konularak ve üzerine karamelize şeker dökülerek yapıldığı belirtilmiş.

Alman pastası hamurunun nasıl yapılacağına dair tarif verilmiş. Mayalı hamurun yapılan tarifi, porsiyonluk şekilde hazırlanarak fırında pişirildiği anlatılmış.

Son olarak, Alman pastasının dayanma süresi konusu ele alınmış. Buzdolabında saklanan yaş pasta, kapalı kaplarda hava almayacak şekilde muhafaza edildiği takdirde ortalama 5 ila 7 gün tüketilebilir durumda kalabileceği belirtilmiş. Alman Pastası'nın farklı Alman bölgelerinde farklı isimlerle anıldığı da paylaşılmış.
 
Geri
Üst