- Konu Yazar
- #1
Alman Mantısı Tanımı İçin Gereçler
️Hamur:
600 gr un
️6 adet yumurta
️Biraz tuz ve zeytinyağı
️Vejetaryen harcı:
️300 gram ıspanak
️1 paket ricotta (Krem peynir)
️Kıyma harcı
️2 adet soğan
️300 gram kıyma
️Biraz tuz
Alman Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur için gerekli olan tüm materyalleri bir kaba koyun ve yaklaşık 10-15 dakika güzelce yoğurun.
Hamuru folyoya sarın ve 1 saat dinlendirin.
Vejetaryen iç harcı için bir paket ıspanağı bir tencereye koyun ve 10 dakika pişirin.
Ispanak suyunu süzün ve peynir ile karıştırın.
Kıyma dolgusu için yağda soğanları soteleyin ve kıymayı ekleyin. Tuz ile tatlandırın.
Hamurdan 6 top oluşturun ve merdane ile çok ince bir halde uzunlara açın.
Yanlarına harcı top biçiminde koyun ve boş kısmı ile katlayın.
Bıçak kullanarak boşluklardan ayırın ve parmaklarınızla yapıştırın.
Mantıları yağda ister kızartın, ister 1 litre zerzevat suyunda 15 dak. Kaynatıp servis edin.
Alman Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
️Hamur:
600 gr un
️6 adet yumurta
️Biraz tuz ve zeytinyağı
️Vejetaryen harcı:
️300 gram ıspanak
️1 paket ricotta (Krem peynir)
️Kıyma harcı
️2 adet soğan
️300 gram kıyma
️Biraz tuz
Alman Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur için gerekli olan tüm materyalleri bir kaba koyun ve yaklaşık 10-15 dakika güzelce yoğurun.
Hamuru folyoya sarın ve 1 saat dinlendirin.
Vejetaryen iç harcı için bir paket ıspanağı bir tencereye koyun ve 10 dakika pişirin.
Ispanak suyunu süzün ve peynir ile karıştırın.
Kıyma dolgusu için yağda soğanları soteleyin ve kıymayı ekleyin. Tuz ile tatlandırın.
Hamurdan 6 top oluşturun ve merdane ile çok ince bir halde uzunlara açın.
Yanlarına harcı top biçiminde koyun ve boş kısmı ile katlayın.
Bıçak kullanarak boşluklardan ayırın ve parmaklarınızla yapıştırın.
Mantıları yağda ister kızartın, ister 1 litre zerzevat suyunda 15 dak. Kaynatıp servis edin.
Alman Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı