Allah'tan başkasının bilgisi sınırlıdır hakkında ayetler

zeberus

Yeni Üye
Allah'tan başkasının bilgisi sınırlıdır hakkında ayetler

Hatırla ki Rabbin meleklere: Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım, dedi Onlar: Bizler hamdinle seni tesbih ve seni takdis edip dururken, yeryüzünde fesat çıkaracak, orada kan dökecek birini mi yaratacaksın? dediler Allah da onlara: Sizin bilemiyeceğinizi nasıl olursa olsun ben bilirim, dedi
Bakara : 30

Allah Âdem'e tüm isimleri, öğretti Daha Sonra onları önce meleklere arzedip: Eğer siz sözünüzde sadık iseniz, şunların isimlerini bana bildirin, dedi
Bakara : 31

: Yâ Rab! Seni noksan sıfatlardan tenzih ederiz, senin bize öğrettiklerinden diğer bizim bilgimiz yoktur Şüphesiz alîm ve hakîm olan fakat sensin, dediler
Bakara : 32

(Bunun üstüne Ey Âdem! Eşyanın isimlerini meleklere anlat, dedi Âdem onların isimlerini onlara anlatınca: Ben size, emin semâvat ve arzda görülmeyenleri (oralardaki sırları) bilirim Bundan da öte, bakımlı ve açık yapmakta olduklarınızı da bilirim, dememiş miydim? dedi
Bakara : 33

Allah, O'ndan başka tanrı yoktur; O, hayydir, kayyûmdur Kendisine ne uyku kazanç ne de uyuklama Göklerde ve yerdekilerin hepsi O'nundur İzni olmadan O'nun katında kim şefaat edebilir? O, kullarının yaptıklarını ve yapacaklarını bilir (O'na hiçbir şey dar kalmaz) O'nun bildirdiklerinin dışarıda halk müziği O'nun ilminden hiçbir şeyi tam olarak bilemezler O'nun kürsüsü gökleri ve yeri içine alır, onları koruyup korumak kendisine baskı gelmez O, yücedir, büyüktür
Bakara : 255

Bunun üzerine Yusuf, kardeşinin yükünden önce onların yüklerini (aramaya) başladı Sonra da onu, kardeşinin yükünden çıkarttı İşte biz Yusuf'a böyle bir önlem öğrettik, yahut kralın kanununa kadar kardeşini tutamayacaktı Fakat Allah'ın dilemesi hariç Biz kimi dilersek onu derecelerle yükseltiriz Zira her ilim sahibinin üstünde daha iyi haberdar olan birisi vardır
Yûsuf : 76

Kıyamet vakti hakkındaki data, oysa Allah'ın katındadır Yağmuru O yağdırır, rahimlerde olanı O bilir Hiç kimse yarın ne kazanacağını bilemez Yine hiç kimse nerede öleceğini bilemez Kuşkusuz Allah, her şeyi bilendir, her şeyden haberdardır
Lokmân : 34 *

Geri