Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Allahin zorunlu varlik olmasi ne demektir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Allahın zorunlu varlık olması ne demektir?​

Tanımı internetten aldım: “Zorunlu varlık var olması ve varlığını devam ettirmesi için hiçbir sebebe muhtaç olmayandır. Bir an için onun var olmadığı varsayılacak olsa bu durum mantıkî imkânsızlığa yol açar; yani onun yokluğu düşünülemez. Özü gereği (bizâtihî) var olan ve yokluğu düşünülemeyen bu varlık Tanrı’dır.
Ibni Sina’ya göre hangisi zorunlu varlık?
İbn Sînâ’ya göre “Zorunlu Varlık’ın ilk sıfatı, O’nun var ve mevcut olmasıdır.” Çünkü Zorunlu Varlık gerçektir (haktır). O’ndan daha gerçek bir varlık yoktur.
Hangisi zorunlu varlık?
Zorunlu yani Mutlak Varlık, kendisine hiç bir şey benzemeyen, eşi ve benzeri bulunmayan zatiyle kaim olan bir varlıktır. Felsefede Zorunlu Varlığa ancak akıl yoluyla ulaşılabi- lir.

Varlık teorisi nedir?​

Ontoloji ya da varlık felsefesi ya da varlıkbilim, temel sorunu varlık olan felsefi disiplin. Varlık ya da varoluş ile bunların temel kategorilerinin araştırılmasıdır. “Varlık” ve “varoluş” ayrımını; “Varlık vardır” ve “Varlık yoktur” fikirlerini tartışır.
Zorunlu varlık delili ne demek?
İbn Sînâ zorunlu varlığın ispatını yaparken şöyle der: “Bilmelisin ki var olan her şeyin var olmasının ya bir sebebi vardır ya da yoktur. Şayet onun bir sebebi varsa biz ona ‘mümkün varlık’ diyoruz. Eğer hiçbir şekilde bir sebebe dayanmıyorsa biz ona ‘zorunlu varlık’ diyoruz.
Vacibul vücud kimin görüşü felsefe?
ibn sina metafiziğinin temel kavramlarından biridir.

Varlığı zorunlu mümkün olan ve mümkün olmayan şeklinde 3 ayıran düşünür kimdir?​

Zorunlu-mümkün ayırımını esas alarak bir bütün olarak varlığı inceleyen İbn Sînâ, bu ayırımı telif hayatı boyunca daha dakîk hale getirerek mahiyet, sudûr, hudûs (sonradan varlığa gelme), kuvve, madde, çokluk, kötülük gibi metafiziğin en temel kavramlarıyla imkân arasında sıkı bir ilişki ağı örmüştür.
Zorunlu varlık kimin?
farabi’nin ortaya attığı varlık felsefesi tanımıdır.
Vacibul vucud kime ait?
 
Geri
Üst