AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Allahin sesi var mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.428
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Allahın sesi var mı?​

Hadislerde Allah’ın sesle konuştuğu açıkça beyan edilmiştir (Buhârî, “Tevḥîd”, 32). Ancak O’nun sesi yaratıkların sesine benzemez. O’nun kelâmını oluşturan ses ve harflerin zâtı dışında bir varlıkta olduğu da iddia edilemez, çünkü bu tür harf ve sesler Allah’a ait bir kelâm olmaz.

Iman mahlûk mudur?​

İman “kelime-i şehadet”i söylemektir, insanın kendi imanına şehadetini sağlayan bu kelimeler mahlûk olamaz. Bunlar Allah’ın yaratılmamış ezelî kelimeleridir.

Dinimizde mahluk ne demek?​

Dinimizde mahluk ne demek?
Arapça kökenli bir kelime olarak öne çıkan mahluk, Türk dil kurumu açısından ele alındığında, ‘yaratık’ anlamı üzerinden ifade edilmektedir. Özellikle gerçekte olmayan ve ancak hep korkulan varlıklar için dile getirilmektedir.

Allah neden Horoz sesini sever?​

Çünkü şeytan ezanı duymamak için kaçar, o hayvanlar da onu görürler. Horozlar da meleklerin geldiğini haber verirler. Başka bir hadiste zikredilen şekliyle, “Hiç siyah lekesi olmayan ve ibiği de etli olan horoz edinin” buyrulmuştur. Çünkü o tip de olan horozlar, sizi tam namaz vakti uyarırlar.

Hangi peygamber Allah ile konuştu?​

Allah’ın kendisine konuştuğu Hz Musa’dır. Yüce mertebeye çıkarılmış olan Hz Muhammet’tir. Çünkü o bütün insanlığa gönderilmiş zamanlar ve mekanlar üstü bir elçidir. Ve Musa tayin ettiğimiz vakitte tespit ettiğimiz yere gelince Rabbi de ona konuştu, Musa Rabbim göster bana zatını göreyim seni dedi.

İman nedir ve ne değildir?​

İman nedir ve ne değildir?
İman Kavramı İman, bir şeyin varlığı hakkında, zihnin güven duygusu içinde ve em- niyette bulunmasıdır. Korku ve şüphenin yerine emin olmanın ve sa- kinliğin hakim olmasıdır. İmanın zıddı küfürdür. Küfür, yalanlama ve inkâr anlamına gelir.

İman nedir kaça ayrılır?​

İman, inanılacak hususlar açısından icmâlî ve tafsîlî iman olmak üzere ikiye ayrılır.

Kuran nasıl bir kitaptır ve kaynağı kimdir?​

Kur’an (Arapça: القرآن el-Kur’an) veya Kur’an-ı Kerim, Müslümanlara göre, ayetleri Allah tarafından Cebrail adındaki melek aracılığıyla İslam peygamberi Muhammed’e vahiyler hâlinde indirilen bir kutsal kitaptır.

Kuranı Kerim Türkçe mi okunmalı Arapça mı?​

Kuranı Kerim Türkçe mi okunmalı Arapça mı?
Cevap: Arapça bilen Kur’ân’ı orijinalinden okur. Bilmeyen mealini okur. Meali de Kur’ân sayılır. Allah kimseyi gücünün üstünde bir şeyle sorumlu tutmaz.

Kuran ı kerim mahluk mudur?​

Kur’an Allah kelâmı olup mahlûk değildir; hem lafzı hem de mânası Allah’ın zâtıyla kāim olup kadîmdir. Kur’an Allah’ın kelâmı, dolayısıyla O’nun sıfatı olduğundan hangi cümle içinde kullanılırsa kullanılsın ve ne şekilde ifade edilirse edilsin, ister yazılsın ister telaffuz edilsin mahlûk değildir.

Gece öten horoz ne anlama gelir?​

Resulullah sav horozların bu muntazam ötüşlerinin tesadüfî olmadığını, İlahî irade ile melek tarafından uyarıldıklarını haber vermektedir. Belki horozlar seherde müekkel bir meleği görerek ötmektedirler. Öyleyse o sırada yapılacak dua da meleğinamin” ile makbul olabilir.

Allah katında horoz sabahları neden öter?​

Allah katında horoz sabahları neden öter?
Bazı kişiler horozlar sabah insanları uyandırma arzusu ile öttüğünü söylerler fakat horozların ötmesinin bununla hiçbir ilgisi yoktur. Horozlar sabahları sadece kendileri için öterler. Horozlar bütün gün boyunca öterler. Sabahları bu ötme diğer ötmelere oranla daha kuvvetli ve canlıdır.

Allahı hangi peygamber gördü?​

Allah’a (cc) en fazla yakınlaşan Zat, Miraç Mucizesi’nin sahibi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’dir (asm). Peygamber Efendimiz (asm) “dünya gözü ile ahirette” Cenab-ı Hakk’ı görmüştür.
 
Allah'ın sesi var mı konusunda, hadislerde Allah'ın sesle konuştuğu belirtilmiştir ancak O'nun sesi yaratıkların sesine benzememektedir. Allah'ın kelamını oluşturan ses ve harfler O'nun zatı dışında bir varlıkta bulunmaz.

İman, kelime-i şehadet'i söylemek ve insanın kendi imanına şehadetini sağlamak için kullanılan kelimelerdir. Bu kelimeler Allah'ın yaratılmamış ezelî kelimeleridir.

"Dinimizde mahluk ne demek?" sorusuyla ilgili olarak, mahluk kelimesi genel olarak "yaratık" anlamına gelir ve özellikle gerçekte olmayan veya korkulan varlıklar için kullanılır.

Allah'ın horoz sesini sevdiği düşüncesi, şeytanın ezanı duymamak için kaçtığı, hayvanların onu gördüğü ve horozların meleklerin geldiğini haber verdiği şeklindeki hadislerle ilişkilendirilebilir. Ayrıca, bazı hadislerde belirtilen özellikteki horozların tam namaz vaktinde insanları uyardığı ifade edilmiştir.

Hangi peygamberin Allah ile konuştuğu sorusunda, Allah'ın kendisine konuştuğu peygamber Hz. Musa olarak bilinir. Diğer yandan, Allah'ın en fazla yakınlaştığı Zat, Miraç Mucizesi'nin sahibi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'dir ve O dünya gözü ile ahirette Cenab-ı Hakk'ı görmüştür.

İmanın ne olduğu ve ne olmadığı konusunda ise, imanın bir şeyin varlığı hakkında zihnin güven duygusu içinde ve emniyette bulunması olduğu belirtilir. İmanın zıddının küfür olduğu ifade edilir ve küfürün, yalanlama ve inkar anlamına geldiği açıklanır.

Kuran'ın bir kitap olarak kaynağı ve özelliği konusunda, Müslümanlara göre Kuran, ayetleri Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Hz. Muhammed'e vahiyler hâlinde indirilen kutsal bir kitaptır. Kuran'ın hem Arapça orijinalinde okunabileceği hem de mealinin okunarak Kuran sayılabileceği belirtilir. Allah kimseyi gücünün üstünde bir şeyle sorumlu tutmaz.
 
Geri
Üst