AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Allahim ben nasil kurtulurum?

Editör

Yeni Üye

Allahım ben nasıl kurtulurum?​

İşte borçtan kurtulmak için okunacak dualar!
- BORÇ DUASI.
- Borçtan kurtulma duası şöyle;
- BORÇTAN KURTULMA DUASI.
- Okunuşu: (Allahümme Malikel’mülki tu’til’mülke men teşaü ve tenziul’mülke mimmen teşaü ve tüizzü men teşaü ve tüzillü men teşaü bi’yedikel’hayr, inneke ala külli şey’in kadir.)

Allahümme Ekfini günde kaç defa okunmalı?​

Allahümme Ekfini günde kaç defa okunmalı?
Cuma günü 70 defa okunması çok faydalıdır. “(Allahümme ekfinî bi halâlike an harâmike ve ağninî bi fadlike ammen sivâke) “du’âsına devam etmesini tavsiye eder. Manası: “Yâ Rabbi halal ni’metin yardımıyla haram olan şeylerden ve ikram ve ihsanın ile diğer mahlukatına boyun eğmekden beni müstağni kıl” demekdir.

Bol rızık için hangi sure okunur?​

Lâ ilâhe illallahül melikül hakkul mübin. Muhammedü-Resülüllahi sadikul va’dil emin. Ya Rabbi, Ya Rabbi, Ya Hayyu, Ya Kayyum, Ya zel Celali vel İkram. Es’elüke ya Rabbel arşil azimi en yerzükani rizkan halalen tayyiben birahmetike ya erhamer Rahimin.

Maddi sıkıntı için hangi sure okunur?​

Maddi sıkıntı için hangi sure okunur?
”La ilahe illallahül’azim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-il’azim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdı Rabbül’Arş-il-kerim.” Anlamı itibari ile sıkıntıdan kurtulmak için Allah’a sığınmayı ve Allah’tan yardım istemeyi kapsamaktadır. Sıkıntılı iken okunan bu duanın üzüntüyü de giderdiği söylenir.
Bol rızık için ne yapmalı?​
Rızkın geniş ve bol olması için yapılacak 10 şey
- Namazı tadili erkan ile kılmak.
- Zekatını tam, hatta fazla fazla vermek.
- Sabah vakti uyanık olmak.
- Vakıa suresini okumaya devam etmek.
- Duha namazına devam etmek.

Bol rızık için hangi esma?​

Bol rızık için hangi esma?
“Ya Rahim” esması, namazın ardından 279 kere okunması halinde, Cenab-ı Hakk bu kişiye bol miktarda rızık nasip eder. “Ya Latifu Ya Kerim” esması, “Bismillahi Latif” olarak her gün 9 defa okunduğu takdirde, rızık bollaşır ve bereketli kazançlar elde edilir.

Allahım ben nasıl kurtulurum? Bu sorunun cevabı için belirli dualar ve zikirler önerilmektedir. Borçtan kurtulma duası da bu amaçla okunabilecek dualardan biridir. Ayrıca "Allahümme Ekfini" duasının Cuma günü 70 defa okunması önerilmekte ve belirli niyetlerle bu duanın devam ettirilmesi tavsiye edilmektedir.

Bol rızık için hangi sure okunur? Bu konuda "Lâ ilâhe illallahül melikül hakkul mübin" şeklinde bir zikir önerilmektedir. Bu zikrin ardından bol rızık için yapılabilecek dua da önerilmiştir. Yani rızık konusunda özellikle yapılabilecek dualar ve zikirler üzerinde durulmuştur.

Maddi sıkıntı için hangi sure okunur? Maddi sıkıntıların giderilmesi amacıyla belirli dualar ve zikirler önerilmektedir. "La ilahe illallahül’azim-ül-halim" şeklindeki bir zikir bu amaçla okunabilecekler arasında yer alır.

Bol rızık için ne yapmalı? Rızkın genişlemesi ve bollaşması için belirli tavsiyeler sıralanmıştır. Namazı doğru şekilde kılmak, zekatı tam vermek, sabah vaktinde uyanık olmak gibi ibadet ve davranışlar bu konuda etkili olabilir.

Bol rızık için hangi esma? Rızık konusunda etkili olabilecek esmalar da önerilmiştir. "Ya Rahim" veya "Ya Latifu Ya Kerim" gibi isimlerin zikredilmesinin rızkın artmasına katkı sağlayabileceği belirtilmektedir. Bu esmaların düzenli bir şekilde okunmasıyla bereketli kazançlar elde edilebilir.

Geri