Allah sahidimdir demek gunah mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Allah şahidimdir demek günah mı?​

Peki Allah gökte bize bakıyor, yukarda Allah var’ demek günah mı? Allah zaman ve mekandan münezzehtir. Allahü teâlâ (C.C) gökte benim şahidimdir dese, imanı gider, kafir olur. Zira Allahü teâlâya, mekan, belli bir yer isnat etmiş olur.

Hayırlı olsun ne anlama gelir?​

Biri iyilik temennisi, memnuniyet, güzel dilek anlamında.
Allahın belası ne demek?
Sıkıntı veren, kötü olan. Damn, blasted, confounded.
Tanrı mı Allah mı?
Allāh (yardım·bilgi), Arapça telaffuz: [ɑɫˈɫɑː(h)]), İbrahimî dinlerde geçen tek Tanrı’yı ifade eden Arapça sözcük.

Sana tapıyorum demek günah mı?​

1)“ Sana tapıyorum” demek: Sevdiğimiz kimseye sevgimizi göstermek için, ” Sana Tapıyorum, seni Allah’tan daha çok seviyorum vs.” sözler söylemek Şirk’tir. Çünkü Allah’tan başkasına tapılmaz. Şirk, en büyük günah’tır. Çünkü Allah, kendisine ortaklar edinmeyi affetmez.

Allah büyüktür demek ne anlama gelir?​

Allah’u ekber zikrinin Türkçe anlamı: Allah en azametlidir, en uludur, en üstündür, en büyüktür, her şeyin üzerindedir. Allah tek büyüktür. Allah’u ekber her namazda Allah’ın namazlarında Rabbini yücelt buyruğu ile her namazda söylenir. Allah’u ekber demek aynı zamanda tekbir getirmek demektir.
Hayırlı olsun kelimesi nerelerde kullanılır?
“hayırlı olsun” bir mutluluğu ya da sevinci paylaşmak için kullanılırken, “hayırlısı olsun” bir acıyı ya da kederi paylaşmak ve hatta teselli için kullanılıyor; birisini yapıcı, diğerini yıkıcı olarak tanımlamak mümkün. “hayırlı olsun.” destek ve katılım sözüdür. “hayırlısı olsun.” mesafe, gözlem, temkinlilik sözü.
Islamda hayırlı ne demek?
Hayır kelimesi Kur’ân-ı Kerîm’de 176 yerde geçmekte, bunlardan ism-i tafdîl olmayanlar, yer aldıkları âyetlerin konularına göre az çok farklı anlamlara gelmektedir; bu anlamları “iyi, güzel, değerli, faydalı ve mal, mülk gibi arzulanan şeyler” diye kapsamlı bir tanımda toplamak mümkündür.

Geri