AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Allah neden biz diye hitap ediyor?

Editör

Yeni Üye

Allah neden biz diye hitap ediyor?​

Kur’an’da Yüce Allah, kendisiyle ilgili olarak bazen “biz” ifadesini kullanmaktadır. Kur’an-ı Kerim’de Allah Teâlâ bazen, kendisiyle ilgili olarak “biz” ifadesini kullanması, O’nun azamet ve şanının yüceliğine işaret eder. Hemen bütün dillerde saygı ve yücelik ifadesi olarak bu tür ifade biçimine başvurulmaktadır.

Kuranda Biz kim?​

Kuranda Biz kim?
kuran’da allah kendisi için birinci çoğul şahıs olarak “biz” ifadesini de, birinci tekil şahıs olarak “ben” ifadesini de kullanır. bu arapça’nın dil özelliğinden kaynaklanır. arapça’da ve başka bazı dillerde de azamet, yücelik ifadesi olarak bazen bir kişi kendisi için birinci çoğul şahıs olarak “biz” ifadesini …

Kuranı Kerimde kaç tane Allah ismi geçiyor?​

Kuranı Kerimde kaç tane Allah ismi geçiyor?
Allah ismi: 19 mührü Kuran’da Allah isminin tüm türevleri 1820 ayette olmak üzere toplam 2698 adet geçmektedir (Numarasız Besmeleler hariç). Bu ayetlerin sure numarası, ayet numarası ve kaç defa Allah ismi içerdiği tablo halinde verildiğinde muhteşem 19 mührü ortaya çıkar.

Allah bizden ne istiyor maddeler halinde?​

Allah bizden yalnız kendisine kulluk etmemizi, hamd etmemizi, yardım beklememizi istiyor. Salih amellerle kendisine ulaşmamızı istiyor. Kendisine asla isyan etmememizi ve itaat etmemizi istiyor. Namaz kılmamızı, zekat vermemizi, oruç tutmamızı, gücü yetenlerin hac etmesini istiyor.

Kuran ı Kerimde hangi surenin her ayetinde Allah kelimesi vardır?​

Kuran ı Kerimde hangi surenin her ayetinde Allah kelimesi vardır?
Ayetel Kürsi içerisinde Allah’ın sıfatları ve isimleri zikredilmektedir. Ayetel Kürsi içerisinde Allah’ın (C.C.) hangi sıfatlarından ve isimlerinden bahsediliyor sizler için bir araya getirdik. Ayet-el Kürsi Kuran-ı Kerim’de Bakara Suresi’nde geçmektedir.

Allah ismi hangi surede geçiyor?​

Allah ismi hangi surede geçiyor?
Fatiha Suresi: Allah ismi (Fâtiha: 1/1), er-Rab ismi Fâtiha: 1/1), er-Rahmân ve er-Rahîm ismi Fâtiha: 1/2), el-Mâlik ismi Fâtiha: 1/3). Âl-i İmrân Sûresi: el-Vehhâb ismi (Âl-i İmrân: 3/8), en-Nâsır ismi (Âl-i İmrân: 3/150), el-Câmi’ ismi (Âl-i İmrân: 3/9).

Allah bizden ne istiyor?​

Allah, biz insanlardan çeşitli şeyler istemektedir. İşte Allah'ın bizden istedikleri maddeler halinde:

1. Yalnız kendisine kulluk etmemizi ve O'na ibadet etmemizi istiyor.
2. O'na hamd etmemizi ve şükretmemizi istiyor.
3. Yardım beklememizi ve sadece O'ndan yardım istememizi istiyor.
4. Salih ameller yaparak O'na ulaşmamızı istiyor.
5. Asla isyan etmememizi ve O'na itaat etmemizi istiyor.
6. Namaz kılmamızı, zekat vermemizi, oruç tutmamızı ve gücümüz yettiği sürece hac yapmamızı istiyor.

Bu isteklerin hepsi, insanların Allah'a ibadet ederek O'na yaklaşmalarını, O'na şükretmelerini ve O'nun emirlerine uyarak hayırlı bir yaşam sürmelerini sağlamak amacıyla gelmektedir. Allah, bizden bu şekilde davranmamızı isteyerek hem dünya hem de ahiret mutluluğumuz için rehberlik etmektedir.

Geri