AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Allah katinda evlilik nasil olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.830
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Allah katında evlilik nasıl olur?​

‘Kim biriyle parası için evlenirse, Allah onu fakir kılar’ Kim bir kadınla sadece malından dolayı evlenirse, Allah onu fakir kılar. Kim de gözünü haramdan korumak, ırz ve namusunu muhafaza etmek, akrabası ile ilişkilerini devam ettirmek için evlenirse, Allah bu evliliği iki taraf için de hayırlı ve uğurlu kılar.”

Evlenmenin koşulları nelerdir?​

Evlenmenin koşulları nelerdir?
Evlenmenin Maddi Şartları Evlenme, bir medeni hukuk sözleşmesi olup evlenecek kişilerin evlenmeye ehil olmaları yani evlenme ehliyetine sahip olmaları gerekmektedir. Evlenme ehliyetinden kasıt ise kişinin ayırt etme gücüne sahip olması ve kanunda belirtilen evlenme yaşına gelmiş olmasıdır.

Hangi durumlarda evlenilmez?​

Üçüncü dereceye kadar kan hısmı, yapay hısım ile kurulan evlat edinen ve evlatlığın evliliği, kişinin başka birisiyle evli olması, evliliğe engel derecede olan akıl hastalığı, üstsoy ve altsoy olan kayın hısmı ile evlenilemeyeceği kesin evlenme engeli olarak hüküm altına alınmıştır.

Hayırlı bir eş nasıl olur?​

Hayırlı bir eş nasıl olur?
Şefkat, merhamet, iffet, edep, hayâ, tevâzu, cömertlik, tefekkür ve tahassüs ile zirveleşen fazîlet âbidesidir. Evinin işlerini, efendisinin ve çocuklarının hizmetini îfâ ederken dahî Kurʼân-ı Kerîm ile ünsiyetini ihmâl etmeyen bir gayret ve ferâgat timsâlidir.

Islamda evlilik şartları nelerdir?​

Bunlar da evlenecek tarafların varlığı ile onların evlilik akdini kuran irade beyanlarıdır.
- TARAFLAR. Geçerli bir evlenmenin olabilmesi için her şeyden önce bu akdin iki tarafının olması gerekir.
- İRADE BEYANI.
- EHLİYET.
- MECLİS BİRLİĞİ
- EVLENME ENGELİNİN OLMAYIŞI.
- EVLİLİĞİN ŞARTSIZ OLMASI.
- ŞAHİTLER.
- EVLENME ENGELİNİN OLMAMASI.

Evlilik çeşitleri nelerdir?​

Evlilik çeşitleri nelerdir?
Eş sayısına göre evlilik, monogami (tekeşlilik) ve poligami (çokeşlilik) olmak üzere ikiye ayrılır. Poligami de kendi içinde poliandri (bir kadının aynı anda birden fazla erkekle evlenmesi) ve polijini (bir erkeğin birden fazla kadınla evlenmesi) olmak üzere ikiye ayılır.

Evliliğin temel amacı nedir?​

“Evliliğin amacı, eşleri kısıtlamak değil, adeta bir bütün yapmaktır. Evlilikte iki cins birbirini tamamlar. İki vücut, iki kalp, iki ruh birleşir.” Erkek, düzenli bir hayat., sıcak bir yuva ve bakım ihtiyacı için, kadınsa, kendini güvende hissetmek ve korunma ihtiyacından dolayı evlenmek ister.

Kimler resmi nikah yapamaz?​

Kimler resmi nikah yapamaz?
Olağanüstü durumlarda 16 yaşını doldurmuş kişinin evlenmesine hakim izin verebilir. Ayırt etme gücüne sahip olmayanlar evlenemezler. Akıl hastalarının evlenebilmeleri için resmi sağlık kuruluyla evlenmelerinde sakınca bulunmadığına yönelik rapor gereklidir.

Nişanlılık döneminde ne konuşulur?​

Evlenmeden Önce Sevgilinle Mutlaka Konuşman Gereken 7 Konu
- 1-Birlikte Yaşayacağınız Ev.
- 2-Finansal Durumlar.
- 3-Ailevi Meseleler.
- 4-Cinsellik.
- 5-Çocuk Sahibi Olmak.
- 6-Özel Alan Sınırları
- 7-Gelecek Planları

Evlilik ilk görüşmede ne konuşulur?​

Evlilik ilk görüşmede ne konuşulur?
10-İlk buluşmada konuşma konuları olarak güncel konular tercih edilmeli. Spor, sanat, finans, dünya gündemi gibi güncel konular çerçevesinde devam eden sohbet doğrultusunda karşınızdaki kişinin fikirlerini ve hayata bakış açısını keşfetme şansı elde edersiniz.

Dinimizde koca nasıl olmalı?​

Evlilikte koca nasil olmali?​

Evlilikte koca nasil olmali?
Evlilikte sağlıklı iletişim elzemdir. Bunun için erkeğin sahip olması gereken özellikler ise, akıllı olması, sorunları çözmeye eğilimli olması, eşinin fikirlerine değer vermesi, iyi bir dinleyici olması ve duygusal zekasının yüksek olmasıdır.

Dinimize göre kaç kadınla evlenebilir?​

Nitekim Kur’an’da yer alan ilgili naslar (en-Nisa 4/3 129) ve Hz. Peygamber’in bizzat kendi uygulaması (el-Ahzab 33/50, 51, 59; et-Tahrim 66/3-5), İslâm hukukunda erkeğin aynı anda birden fazla (en fazla dörde kadar) kadınla evlenmesinin mubah/meşru olduğunu göstermektedir.
 
Geri
Üst