AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Allah bizden nasil razi olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Allah bizden nasıl razı olur?​

“Şüphesiz ki Allah Teâlâ üç şeyi yapmanıza razı olur, üç şeyi yapmanızdan da hoşlanmaz:
- Ona ibadet etmenize,
- Hiçbir şeyi ortak koşmamanıza,
- Hep birlikte Allah’ın ipine sarılıp tefrikaya düşmemenize razı olur.

Ilk hareket delili nedir?​

Hareketin kendisi sürekli ve sonsuz olduğu için ‘ilk hareketi veren’ bu şeyin kendisi ‘hareket etmeyen’ ve ‘sonsuz’olmalıdır. İlk neden delilin de göre ise, şeyler varolabilmek için bir nedene muhtaçtır. Her şeyin nedeni ya kendisi ya da bir başka unsur olmalıdır.
Allahın kulundan razı olması nedir?
Kulun Rahman’dan razı olması ne demektir? Bu ifade kulun, nefsanî arzularından ve ihtiraslarından sıyrılması Rabb’inden razı olması anlamına gelir. Bu çerçevede rıza iki kısımda gerçekleşir: Allah ile rıza, Allah’tan rıza. Allah ile rıza, onun tasarruflarına razı olmaktır.

Allah en çok neyi sever?​

Allah dürüst olanları, dürüstlüğü şiar edinenleri sever. Allah, yaptığı yanlışların farkına vararak yanlışlarından tövbe edenleri sever. Allah kötülükten, haksızlıktan sakınanları sever. Allah güzel davranışta bulunanları ve güzel davranışlara öncülük edenleri sever.

Hareket delili ne demek?​

r- Hareket delili : 7 türlü hareket şunlardır: r- dairevi hareket. 2- Soldan sağa olan hareket. 3- Sağdan sola doğru olan hareket. 4- Önden arkaya doğru hareket. 5- Arkadan öne do ğru hareket. 6- Yüksekten alçağa doğru olan hareket. 7- Aşağıdan yukarıya doğru hareket.
Isbat ı vacip ne demek?
Varlığı kendinden olup başka bir nesneye veya güce dayanmayan (vâcibü’l-vücûd) Allah’ın bu yetkin var oluşunu açıklamak için gösterilen çabayı ifade eden isbât-ı vâcib tarih boyunca din âlimlerini ve düşünürleri meşgul etmiştir.
Kur’an’da Allah’ın en yetkin şekliyle bilen bir varlık olduğu alîm, habîr, şehîd, hâfız, muhsî, vâsi’ gibi isimlerle ifade edilmiştir. Bu kavramlar çerçevesinde ilim “zaman ve mekân sınırı olmaksızın küçük büyük, gizli âşikâr her şeyi ve her hadiseyi müşahede etmişçesine hakkıyla bilmek” mânasına gelir.
Allah’ın yaratma sıfatına “Tekvin” denir.
 
Geri
Üst