- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 209.987
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Alkolün topluma verdiği zararlar nelerdir?
Aile içi geçimsizliklerin, kavgaların, şiddetin ve boşanmaların da bir numaralı sorumlusu alkoldür. Çeşitli organik hastalıklara sebep olan alkolü kullananlarda, sinir harabiyeti, vitamin eksiklikleri, siroz gibi kötü sonuçlar oluşabilir. Bu durum, daha fazla sağlık harcaması yapılmasına sebep olur.Alkol içmek donmaktan kurtarır mı?
Şarap ve konyak gibi alkollü içkilerin vücudu soğuktan koruduğu anlayışının son derece yanlış olduğunu belirten Doç. Dr. Arınç, “İçki, başlangıçta verdiği enerji nedeniyle geçici olarak vücut ısısını artırır. Ancak, damar genişletici etkisi nedeniyle de vücutta ısı kaybına yol açar, üşümeyi ve donmayı kolaylaştırır.
Alkolün bireysel ve toplumsal zararları nelerdir?
Erken yaşlanma ve bunamaya neden olur. Alkol kullanan kişilerde uyku bozuklukları ve sabahları yorgun uyanma şikayetleri sık görülür. Alkol, kanser riskini çok büyük oranda artırır. Yemek borusu, gırtlak, mide ve pankreas kanserlerine davetiye çıkarır.
Alkollü içki içmenin ve uyuşturucu kullanmanın kişiye ve topluma ne gibi zararları vardır?
Alkol ve uyuşturucu madde kullanımının birey ve toplum sağlığına zararlarıAlkol kana karışır mı?
Alkolün kana karışma süresi, aç karnına, yaklaşık olarak 5 dakikadır. Alkolün büyük bir kısmı, midede emilmeyi beklemeden doğrudan ince bağırsağa geçer ve oradan emilerek kana geçer. Alkol alındıktan sonra % 20’si mideden, % 80’i ince bağırsaklardan kana karışır.
Alkol içince neden Isınırız?
Yine de filmlerde alkol üşümenin çaresi olarak gösterilmeye ve insanlar, boyunlarında likör fıçısıyla gezen St. Bernard köpekleriyle ilgili efsaneye inanmaya devam ediyor. Oysa alkol aldığınızda vücut ısınız düşer, çünkü alkol vücudun yüzeyine daha fazla kan ulaşmasını sağlar ve bu da vücutta ısı kaybına neden olur.
Alkol ve uyuşturucu madde kullanımı toplum içinde huzursuzluk meydana getirir. Alkol ve uyuşturucu madde kullanımı, toplum içinde var olan düzeni bozar. Alkol ve uyuşturucu madde kullanımı, güvensizlik ortamına yol açar. Alkol ve uyuşturucu madde kullanımı, toplum içinde birlik, beraberlik ve dayanışma ortamını bozar.