Alkollu mekan acma ruhsati ne kadar?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Alkollü mekan açma ruhsatı ne kadar?​

Buna göre, tütün mamulleri ve alkollü içkiler için toptan satış belge bedeli 12 bin 925 lira olacak. Perakende satış belgelerinin bedeli ise il merkezlerinde veya büyükşehir belediyesi sınırları içinde 665 lira, ilçe merkezlerinde 440 lira, diğer mahallerde 160 lira olarak uygulanacak.

Sahilde içmek yasak mı?​

2005 yılında kabul edilen Kabahatler Kanunu’nun 35. maddesi gayet açık. Kanunda halka açık yerlerde alkol almanın yasak olduğuna dair hiçbir ibare yok.

2022 Tekel Ruhsatı ne kadar?​

2022 Tekel Ruhsatı ne kadar?
Tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satış belgelerinin 2022 yılı bedelleri belli oldu. Buna göre, tütün mamulleri ve alkollü içkiler için toptan satış belge bedeli yeni yılda 12 bin 925 lira olacak.

2021 TAPDK harcı ne kadar?​

2021 TAPDK harcı ne kadar?
2021 YILI İÇİN BELİRLENEN SATIŞ BELGESİ YENİ BAŞVURU ve SÜRE UZATIM İŞLEM BEDELLERİ
1- Toptan Satış Belgeleri | 9.490 TL
a) İl merkezlerinde veya büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde | 490 TL
b) İlçe merkezlerinde | 325 TL
c) Diğer mahallerde | 120 TL
3- Açık İçki Satış Belgeleri |

TAPDK uzatma 2022 nasıl yapılır?​

II- Satıcıların Ziraat Bankası şubeleri kanalıyla yaptıkları süre uzatım işlem bedeli ödemesine dair dekont ve mevcut satış belgeleri ile birlikte Bakanlığımız il/ilçe Müdürlüklerine başvurması ve süre uzatım işleminin belge üzerinde gösterilmesini sağlamaları zorunludur.

TAPDK belgesi yenileme nasıl yapılır?​

TAPDK BELGE YENİLEME İŞLEMLERİ 31/08/2021 TARİHİNE UZATILDI! 2021 yılı süre uzatım işlemini gerçekleştiremeyen belge sahibi vatandaşlarımızın belge bedeli yatırmak dışında Bakanlığımız il veya ilçe müdürlüklerine başvurmasına, müdürlüklerde herhangi bir ek işlem yapılmasına gerek bulunmamaktadır.

100 metre mesafe şartı nasil ölçülür?​

100 metre mesafe şartı nasil ölçülür?
100 metre uzaklığın ölçümünde, mevcut cadde ve sokaklar üzerinden yaya yolu kullanılarak, yaya kurallarına göre gidilebilecek en kısa mesafe dikkate alınır.

Alkollü mekan açma ruhsatı bedellerine yönelik bilgi veren metinde şu detaylar yer almaktadır: Tütün mamulleri ve alkollü içkiler için toptan satış belge bedeli 12 bin 925 lira olarak belirlenmiştir. Perakende satış belgelerinin bedeli ise il merkezlerinde veya büyükşehir belediyesi sınırları içinde 665 lira, ilçe merkezlerinde 440 lira, diğer mahallelerde ise 160 lira olarak uygulanacaktır.

Sahilde alkol tüketimi konusunda Kanunun 35. maddesi hakkında net bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla, halka açık yerlerde alkollü içki tüketiminin yasak olduğuna dair bir hüküm bulunmamaktadır.

2022 yılı için tütün mamulleri ve alkollü içkiler için toptan satış belge bedelinin 12 bin 925 lira olduğu ifade edilmektedir. Yani, 2022 Tekel Ruhsatı bedeli bu tutardır.

2021 yılında TAPDK harcı için belirlenen bedeller verilmiş olup, toptan satış belgeleri için 9.490 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca il merkezleri veya büyükşehir belediyesi sınırları içindeki bedel 490 TL, ilçe merkezlerindeki bedel 325 TL ve diğer mahallelerdeki bedel ise 120 TL olarak belirlenmiştir.

TAPDK belgesi uzatma işlemi için satıcıların Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla süre uzatım işlem bedelini ödeyerek Bakanlık il/ilçe Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

100 metre mesafe şartı, mevcut cadde ve sokaklar üzerinden yaya yolu kullanılarak, yaya kurallarına göre gidilebilecek en kısa mesafenin dikkate alınarak ölçüldüğü bilgisi verilmiştir. Bu kapsamda, 100 metre mesafe ölçümünde belirtilen yöntem uygulanmaktadır.

Geri