AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Alkol meme kanseri yapar mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Alkol meme kanseri yapar mı?​

Alkol östrojeni yükselttiği, folat emilimini azalttığı ve hücre DNA’sına zarar verdiği için meme kanseri riskini artırabilmektedir. Ayrıca alkol, oksidatif stres aracılığı ile kanser riskini artırabilir ve vücudun zararlı kimyasalları yok etme işlevini bozabilir.
Alkol nasıl kanser yapar?
Yapılan bir araştırma, alkol tüketimiyle yedi ayrı kanser türü arasında güçlü bir bağ olduğunu ortaya koydu. Yeni Zelanda’nın Otago Üniversitesi’nden araştırmacı Jennie Connor; alkol tüketimiyle ile ağız, boğaz, gırtlak, yemek borusu, karaciğer, bağırsaklar ve meme kanserleri arasında ilişki olduğunu saptadı.

Alkol kanseri önler mi?​

Alkolu ne kadar azaltırsak, kansere yakalanma riskini de o kadar azaltırız. Genel olarak; devletin erkekler için iki, kadınlar için ise bir standart içecek olarak belirlediği miktarlara sadık kaldığınız sürece kanser gelişme riskiniz daha azdır. Kansere yakalanma riskini arttırmak için alkol almanıza gerek yoktur.
Kemoterapi alan bir kişi alkol alabilir mi?
Alkol karaciğerde aşırı strese neden olabilir ve karaciğerde kemoterapi ilaçlarının işlenmesini zorlaştırabilir. Alkol ayrıca mide bulantınızı ve diğer gastrointestinal (mide-bağırsak) yan etkilerini daha da kötüleştirebilir ve kemoterapi ile birlikte verilen bazı ilaçlarla etkileşime girebilir.

Kemoterapi alan hasta alkol alabilir mi?​

Kanser hastası şarap içebilir mi?
Şaraba rengini verdiği bilinen resveratrol maddesi kanser ilaçlarının ve kemoterapi sürecinin daha verimli geçmesini sağlıyor. Rapamisinin belli bir süre sonra kanserli hücreleri yenemediğini belirten Profesör Eng, “Bu madde mantar ve bakteri enfeksiyonlarının tedavisinde de etkilidir” dedi.

Alkol kanserojen mi?​

Dünya Sağlık Örgütü, alkolü kanserojen maddeler sınıflandırmasında birinci gruba aldı. Bu, alkolün insanlarda kansere neden olduğuna dair ikna edici ölçüde kanıt bulunduğu anlamına geliyor.
Şarap kanser yapar mı?
Düzenli içilen günlük bir kadeh kırmızı şarap ile ağız içi, özefagus, meme ve kalın barsak kanserleri riskini arttırıyor. Günde bir kadeh şarap koruyucu değil, bilakis kanserojen olabilir.
 
Geri
Üst