- Konu Yazar
- #1
Alkol damar tıkar mı?
Bakırköy Dr Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Şefi Doç Dr. Ahmet Akgül, halk arasındaki yaygın görüşün aksine alkol ve mezenin hem kalp damarlarında, hem de diğer damarlarda tıkanmalara yol açtığını belirtti.Alkol Nabzı artırır mı?
Alkol alımı kalp hızı ve kan basıncında geçici bir artışa neden olabilir. Uzun vadede ise sürekli yükselen bir kalp atış hızına, yüksek tansiyona, kalp kasının zayıflamasına ve düzensiz kalp atışlarına yol açabilir. Bunların tümü alkole bağlı kalp krizi ve felç riskini artıran nedenlerdir.Alkolün zararlarından korunmak için neler yapabiliriz?
Alkolün zararlarından korunmak için neler yapabiliriz?Temponuzu ayarlayın: İçmeye başlamadan önce ve içki aralarında alkolsüz sıvılar tüketin. Yudumlar arasında bardağınızı masaya bırakın, devamlı elinizde tutmayın. Kaybettiğiniz suyu geri alın: Başınızı yastığa koymadan önce bol bol su için ama kafeinden uzak durun.
Alkol neden damarları genişletir?
Bu durum kısa süreli olsa da vücut ısınızın hızla yükselmesine ve kızarmanıza neden olabilir. Öte yandan, uzun süreli, ağır içki kan basıncınızı artırır. Vücudunuz stres hormonlarını serbest bırakır ve kan damarlarını daraltır, bu nedenle kalp kan pompalamak için çok daha fazla efor harcar.Alkol kalp ritmini bozar mı?
Hemen hemen her gün alınan fazla miktarda alkol kadar; sadece hafta sonları ya da bir seferde fazla miktarda içilen alkolün de olumsuz etkileri vardır. Kalp damar hastalığı olanlarda kalp krizi tetiklenebilir, kalpte ritim bozukluğuna sebep olabilir.Alkol alınca nefes darlığı neden olur?
Alkol alınca nefes darlığı neden olur?Yoğun alkol tüketimi oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinin sayısını düşürür. Bu sağlık problemine anemi, halk arasındaki deyimiyle kansızlık denir. Anemi olan kişilerde halsizlik, yorgunluk, nefes darlığı ve sersemlik gibi belirtiler ortaya çıkar.
Bu nedenle kendimizi ve yakın çevremizi bu tür kötü alışkanlıklardan korumamız gerekir.
- Zararlı Alışkanlıklardan Korunma Yolları
- 1- Arkadaş çevremizi iyi seçmeliyiz:
- 2- Okumalı ve ilim sahibi olmalıyız:
- 3- Spor ve egzersiz yapmalıyız:
- 4- Dürüst olmalıyız:
- 5- İnterneti Verimli Kullanmalıyız: