Alkol buzdolabinda saklanir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
171.662
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Alkol buzdolabında saklanır mı?​

Sıcaklık değişimine maruz kalmayacağı, kalörifer/klima gibi kaynaklardan uzak bir yerde oda sıcaklığında saklayabilirsiniz. Işık: Uzun süreli saklama için en uygunu içki dolabı, eğer içki dolabınız yoksa fazla kullanmadığınız bir dolabın ışık almayan rafı olacaktır.

Boza sarhoş eder mi?​

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Hayri Kırbaşoğlu: “Bozayı alkollü içecek sınıfına sokamayız. Bazı tabii besinler de alkol içerir. Önemli olan gıdalarda alkol bulunması değil, insanın iradesini kaybetmesidir. Boza içtiği için kendini kaybeden, sarhoş olan, trafik kazasına yol açan kimseyi görmedim.
Alkollü boza nasıl yapılır?
Su ilave edilir. Pişen lapa süzülür; ardından şeker ilavesi yapılır. Maya olarak bir önceki boza, yoksa yoğurt veya ekmek hamuru katılarak fermantasyona bırakılır. Öncelikle alkol fermantasyonu gerçekleşir ve gaz çıkışı meydana gelir; ardından laktik asit fermantasyonuyla mayalanma süreci tamamlanır.

Alkol nerede saklanmalı?​

Daima yatık olarak , direk ışık görmeyen bir yerde, nemli ortamda, hava almayacak şekilde saklanmalıdır. Sabit sıcaklıkta saklanmalıdır.

Boza nin icinde alkol var mi?​

Ülkemizde üretilen bozada alkol oranının %1 civarında olduğu diğer ülkelerde ise bu oranın %1-6 olduğu bildirilmektedir [5, 9]. Bozanın ilk üreticileri Türkler olmasına rağmen ülkemizde uzun yıllar ihmal edilmiş sadece kışın sokak aralarında satılan ve tüketilen bir ürün olarak tanınmıştır.
Boza sakıncalı mı?
Boza, darı hamurundan yapılan ekşimsi bir içecektir. Tatlılaştırılarak içilmektedir. Bu şekilde yapılan bozanın içine sarhoşluk verici bir şey karıştırılmadığı müddetçe içilmesi haram değildir, helâldir. Bu haliyle meyve suyu gibi meşrubat sınıfına girmektedir.
Bunun için tabi serin ve güneş almayan bir yerde saklamakta fayda var. Fakat tabi şişe açıldıktan sonra alkol uçucu olduğu için buharlaşma başlıyor. Zaman içinde kayıplar olacaktır şişende. Bu aynı zamanda lezzet kaybına da yol açabilir.
 
Geri
Üst