Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Alinur Aktaş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Unvan
Başkan

Doğum Tarihi
1970

Alinur Aktaş 1970 yılında Bursa İnegöl’de doğdu. İlk, orta ve lise öğreniminin ardından Bursa/Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinden mezun olmuştur.
Yüksek lisansını Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi alanında yapan Aktaş, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirdir.
Mobilya sektöründe uzun yıllar üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra ortakları ile birlikte kurduğu mobilya firmasıyla ticari hayata atılmıştır. Aktif ticaretine inşaat-yapı malzemeleri alanında faaliyet gösteren şirketinde devam etmektedir.
2002 yılında Ak parti Kurucu yönetim kurulu üyesi olarak siyasi hayatı başlamış ardından 2004 yılındaki yerel seçimlerde İnegöl Belediye Başkanı seçilmiştir.
Ekonomi, ticaret, turizm, sanayi, eğitim, spor, alt ve üst yapı çalışmalarındaki vizyon projeleri ve marka şehir hedefiyle 3 dönem boyunca belediye başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Aktaş, farklı alanlarda yaptığı projelerle bir çok kez ‘Yılın Belediye Başkanı’ seçilmiştir.
02 Kasım 2017 tarihinde Büyükşehir meclisinde yapılan olağanüstü oturumda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine getirildi.
Alinur Aktaş, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.
18 Haziran 2019 tarihinde Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin (SKB) 31. Meclis Olağan Toplantısı’nda birliğin dördüncü başkanı oldu.
Alinur Aktaş, İngilizce ve Arapça bilmekte olup evli ve 2 çocuk babasıdır.

Alinur Aktaş, 1970 yılında Bursa İnegöl'de doğmuş ve burada yetişmiştir. Eğitim hayatını Bursa'da tamamlayarak Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun olmuştur. Ardından Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yapmıştır. Meslek hayatına muhasebeci ve mali müşavir olarak başlamış, daha sonra mobilya sektöründe üst düzey yöneticilik yapmış ve kendi mobilya şirketini kurarak ticari hayata atılmıştır.

Siyasi kariyerine AK Parti'de kurucu yönetim kurulu üyesi olarak başlayan Aktaş, 2004 yılındaki yerel seçimlerde İnegöl Belediye Başkanı seçilmiştir. Ekonomi, ticaret, turizm, sanayi, eğitim, spor, alt ve üst yapı çalışmalarındaki vizyon projeleriyle dikkat çeken Aktaş, üç dönem boyunca İnegöl Belediye Başkanlığı görevini başarıyla sürdürmüş ve birçok kez 'Yılın Belediye Başkanı' seçilmiştir.

2017 yılında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine getirilen Alinur Aktaş, 2019 yerel seçimlerinde de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. Aynı zamanda Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin 31. Meclis Olağan Toplantısı'nda birliğin dördüncü başkanı olmuştur.

Aktaş, İngilizce ve Arapça dillerine hakimdir ve evlidir. Evliliğinden 2 çocuğu bulunmaktadır.

Geri