Alinti yapma nasil gosterilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.050
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Alıntı yapma nasıl gösterilir?​

Alıntı yapılan söz, cümle ya da bölüm yazıda tırnak içinde veya parantez içinde, değiştirilmeden yazılarak gösterilir. Alıntı yapıldığında kişinin düşünceleri yazıda doğrudan aktarılmış olur.

Akademik yazmada Atıf nasıl yapılır?​

Doğrudan yapılan atıf, alıntılanan cümle(ler)nin kaynaktan bire bir aynı şekilde aktarılmasıdır. Doğrudan yapılan atıflarda, alıntı yapılan kısımlar orijinal kaynaktaki ile aynı heceleme, yazım ve noktalamaya sahip olmalıdır. Orijinal kaynakta heceleme hatası olsa bile değiştirilmeden aynen bırakılmalıdır.
Alıntı yapma nedir paragraf?
Alıntı yapmak; bir yazının bir parçasını veya kısmını almaktır. Tanık gösterme; bir kişi veya bir yazar düşüncesi ile aynı fikirde olan bir kişiyi tanık göstermesidir.
Bir kitaptan alıntı nasıl yapılır?
Kitabın başlığını cümle halinde yazın ve yalnızca ilk kelimeyi büyük harfle yazın. Kitabın bir alt başlığı varsa, alt başlığın ilk kelimesini de büyük harfle yazın. “Kitabın başlığı italik olmalıdır. Başlığı ve alt başlığı ayırmak için iki nokta üst üste kullanmanız ve ardından sonuna bir nokta koymanız gerekir.”

Raporda kaynak gösterilir mi?​

Bir rapor bölümündeki «kaynakça», rapor metninin içinde atıfta bulunulan makalelerin dışında, raporu hazırlarken yazarlar tarafından faydalanılmış tüm eserlerin listelendiği rapor bölümüdür. – APA Kurallarına göre bir raporda « kaynaklar» bölümü olmalıdır. Kaynakça bölümü hazırlamaya ise gerek yoktur.

Yayınlara yapılan atıflar nasıl bulunur?​

Google akademik ile bilimsel çalışmalarınıza yapılan atıfları öğrenmek için;
- Adım 1 : Öncelikle gmail hesabınıza giriş yapın ve ardından https://scholar.google.com.tr/ adresine gidiniz.
- Adım 2 : Alıntılarım sekmesine tıkladıktan sonra gelen sayfada gerekli bilgileri doldurun :
Makalenin giriş kısmında atıf yapılır mı?
“Giriş” kısmının temel amacı, hazırlanan yayınla ilgili, araştırmacıya konu veya problem hakkında ön bilgi sunmaktır. 3. “Giriş” yazarken dikkat edilmesi gereken bir diğer temel husus da konu veya problemin dayandığı kaynaklara atıf yapılması ve bu kaynaklardan bahsedilmesidir.
Alıntı yapma ile tanık gösterme arasındaki fark nedir?
TANIK GÖSTERME VE ALINTI YAPMANIN FARKI Alıntı yapmak; bir yazının bir parçasını veya kısmını almaktır. Tanık gösterme; bir kişi veya bir yazar düşüncesi ile aynı fikirde olan bir kişiyi tanık göstermesidir.
 
Geri
Üst