AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Alindaki milia nasil gecer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.320
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Alındaki milia nasıl geçer?​

EVDE MİLİA TEDAVİSİ İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ – Rezene yağını düzenli olarak kullandığınızda göz çevrenizdeki yağ bezelerinden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. – Papatya çayını demleyin ve ılık bir hale geldiğinde cildinizde tonik olarak kullanın. Haftada birkaç defa bu uygulamayı tekrarlayabilirsiniz.

Yüzde milia neden oluşur?​

Milia Neden Olur? Milia, herkeste olmamakla beraber bazı hastalarda genetik yatkınlık zemininde oluşur. Genetik yatkınlık olanlarda hastalık belirtileri daha erken yaşlarda ortaya çıkar ve daha çok sayıda görülür. Yeni doğanlarda oluşan miliumun sebebi bilinmez ancak genetik yatkınlık sonucu oluştuğu düşünülmektedir.
Milia nasıl çıkarılır?
Milia temizliği mutlaka uzmanlar tarafından yapılmalıdır. Milia temizliği sırasında öncelikle deri yumuşatılır ve steril enjektör uçları ile uç noktasından deri altındaki yağ kisti deriye hasar vermeden çıkarılır. İşlem sonrası mutlaka dezenfekte edilir.

Alındaki beyaz noktalar nasıl geçer?​

Milia genellikle birkaç hafta içinde tedaviye gerek kalmadan kendiliğinden iyileşirler. Dermatologlar ciltte oluşan bu beyaz kabarcıkların sıkılmamasını önerirler. Cildin ölü derilerden arındırılması, iyi bir güneş kremi kullanımı yetişkinler için tavsiye edilebilir.

Alındaki Yağ bezesi nasıl geçer?​

Yağ bezesinin enfeksiyon kapmasını önlemek ve daha kısa sürede küçülmesini sağlamak için zaman zaman sirke ile pansuman yapabilirsiniz. Sirkenin etkisini arttırmak için beze üzerine pamukla sirke sürüldükten sonra üzerini gazlı bez ile kapatın ara ara gazlı bezi açıp, bölgeyi temizleyerek aynı işlemi yeniden yapın.
Gözaltı Miliaları nasıl geçer?
Gözlerin altında meydana gelen miliaların kendiliğinden düzelme olasılığı düşüktür. Bunları cerrahi olarak çıkarmak için kozmetik göz cerrahisi (milia tedavisi dahil) konusunda uzmanlaşmış bir dermatolog veya göz doktoruna başvurun. Milia cerrahi olarak çıkarıldığında dikişe gerek yoktur.

Alındaki komedonlar nasıl geçer?​

Açık komedonlar üzerinde, lokal olarak cilt tipine uygun ürün seçilerek peeling yapılır. Gözenek içinde yumuşayan komedon ve yağ butonları, siyah nokta temizliğinde kullanılan komedon aleti yardımıyla, gözeneğin çevresine uygulanan küçük bir bası ile kolayca çıkarılır.
 
Geri
Üst