AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Alinda sislik neyin belirtisi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Alında şişlik neyin belirtisi?​

Alında şişlik, çarpma ya da alın bölgesine alınan bir darbe sonucunda oluşan travmalardan meydana gelebilir. Alında şişlik bazı kimselerde beyin bölgesinde oluşabilecek menenjit rahatsızlığının habercisi olarak görülür.
Kafada oluşan şişlik nedir?
Lipomalar, saç derisinde, başta en sık karşılaşılan kist türüdür ve kafada şişliklere neden olurlar. Lipoma yağ hücrelerinden oluşan tümörlerdir. Lipomaların sebebi tam olarak bilinmemekle birlikte genetik olduğu düşünülmektedir. Lipoma belirtileri şunlardır: Lipoma başta yumuşak ve yağ dolu şişliklere neden olur.

Alın şişmesi hangi bölüm bakar?​

Şişliğine neden olan etkene bağlı olarak gidilmesi gereken branşlarda da değişiklik görülüyor. Ancak hastalar meydana gelen şişlik şikayetlerinin neden ötürü meydana geldiğini bilmiyorlarsa öncelikle dahiliye bölümüne giderek genel bir muayene olmaları gerekiyor.
Kafadaki yağ bezesi icin hangi doktora gidilir?
Kafada yağ kisti için insanlar genelde Cildiye yani dermatoloji bölümüne muayene olmaktadır. Asıl gidilmesi gereken bölüm Genel Cerrahi olmalıdır. Çünkü muayene sonunda ilaç vs tedavisi olmayacağı, cerrahi müdahale gerekeceği için direkt olarak Genel Cerrahi bölümüne randevu alabilirsiniz.
Bunun en önemli sebebi; hepsi olmasa da bazı yağ bezelerinin direk sinirlerin olduğu bölgelerde oluşmasından kaynaklanmaktadır. Sinirler üzerinde hareket ettikçe ya da büyüme eğilimi gösterdikçe sinirlere dokunur ve yeri geldiğinde dayanılmaz ağrılara sebep olur.

Alında şişlik, çarpma ya da alın bölgesine alınan bir darbe sonucunda oluşan travmalardan meydana gelebilir. Alında şişlik bazı kimselerde beyin bölgesinde oluşabilecek menenjit rahatsızlığının habercisi olarak görülür. Gülmeyin sakın! Herhangi bir sinek ısırması rüyada arı sokması halinde alında şişlik oluşabilir.
Yüz şişmesi için ne yapılır?
Özellikle yeşil çay, sıkılaştırma özelliği ile şişkinliklerinizi 10 dakika içerisine giderecektir. Ayrıca sabahları yüzünüzü soğuk suyla yıkamak ya da yüzünüzü soğuk süte batırılmış pamuk ile 3-4 kez üst üste sildikten sonra 15-20 dakika beklemek de en etkili çözümler arasında.

Yanakta beze nasıl geçer?​

Sizi rahatsız etmeyen yağ bezeleri merhem sürerek geçebilir fakat büyük yağ bezeleri için doktor tedavisi gereklidir. Doktor tedavisine ilave olarak evde bunları deneyebilirsiniz. – Yağ bezelerine buhar tutarak yumuşamasını ve patlamasını sağlamak.
Yanakta beze için hangi doktora gidilir?
Geldik merak ettiğiniz “Yağ bezesi için hangi bölüme gidilir?” sorusunun cevabına. Yağ bezesi sorunu yaşadığınızı düşünüyorsanız; genel cerrahi bölümünden randevu almanız gerekiyor.

Alın şişkinliğine ne iyi gelir?​

Soğuk kompres, iltihaplanmayı ve şişmeyi azaltmaya yardımcı olacaktır. Bunun için: – Birkaç buz küpünü bir havlu bezine sarın. Yaklaşık 1 dakika boyunca şişmiş olan bölgede bekletin. 5 dakika ara verip ardından gerekirse 1 dakika kadar daha soğuk kompresi uygulayın.
Yüzde çıkan yağ bezesi nasıl geçer?
Yağ bezesinin enfeksiyon kapmasını önlemek ve daha kısa sürede küçülmesini sağlamak için zaman zaman sirke ile pansuman yapabilirsiniz. Sirkenin etkisini arttırmak için beze üzerine pamukla sirke sürüldükten sonra üzerini gazlı bez ile kapatın ara ara gazlı bezi açıp, bölgeyi temizleyerek aynı işlemi yeniden yapın.
Cerrahi Tedavisi Açık cerrahi yönteminde, yağ bezesinin olduğu noktaya küçük bir kesi ile müdahale edilir. 4 cm’den küçük olan ufak yağ bezeleri küçük kesiler aracılığıyla vücuttan çıkarılabilir ve yara izi genellikle önemli bir soruna yol açmaz. İşlem için lokal anestezi kullanılır.
Yüzde çıkan yağ bezesi için hangi bölüme gidilir?
Yağ bezesi bulunan kişilerin, hastanelerin dermatoloji (cildiye) ya da genel cerrahi bölümlerine gitmeleri gerekir. Yağ bezeleri genellikle herhangi bir sağlık sorunu teşkil etmez. Ancak bazı durumlarda kontrol amaçlı biyopsi yapılabilir.

Acıyan bezeler ne demek?​

Lenf Bezleri Büyüme sebebi sıklıkla bölgeye yakın iltihabi hastalıklardır. İltihap sebebi ile büyüyen lenf bezleri genellikle ağrılıdır. Daha seyrek olarak bir kanserin yayılması veya lenf bezinin kendi kanseri de büyümeye sebep olabilir. Bunlar ağrısızdır.
Alında oluşan şişlik nasıl geçer?
Kafa ve Ensedeki Şişlik İçin Hangi Doktora Başvurulmalıdır? Kafa ve ense kısmında meydana gelen şişliklerde hastaların beyin cerrahisine başvurmaları gerekiyor.

Lenf bezi ağrısı neden olur?​

Çeşitli mikroorganizmalarla enfeksiyon sonucu oluşan tüm rahatsızlıklar lenf bezi şişmesi için neden olur. İyi huylu sorunlara örnek olmasının yanı sıra romatizmal hastalıklar ve kanserler nedeni ile lenf bezleri hızla şişer. Lenf bezlerinin şişmesi gibi durumlarda mutlaka bir doktora gidilmesi gerekir.
Memede yağ bezesi ağrı yapar mı?
Genellikle ağrıya neden olmazlar. Fakat bezenin darbe alması, enfekte olması veya kötü huylu olması durumlarında yağ bezeleri zamanla ağrıya veya akıntılara neden olabilir.
Hasar gören bölgeye hemen havluyla sarılmış buz uygulayın. Buz bu bölgedeki kan akışını sınırlandıracaktır. Hasar gören bölgeye yatıştırıcı ve onarıcı bir kremle nazikçe masaj yapın.
Kafamda beze var hangi bölüme gitmeliyim?
 
Geri
Üst