AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Alinan rapor kac gun icinde teslim edilmeli 2020?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.516
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Alınan rapor kaç gün içinde teslim edilmeli 2020?​

(3) Kamu hizmetlerinde aksamaya yol açılmaması ve bu Yönetmelik ile belirlenen usûl ve esaslara uygunluğunun tespit edilebilmesi için, hastalık raporlarının aslının veya bir örneğinin en geç raporun düzenlendiği günü takip eden günün mesai saati bitimine kadar elektronik ortamda veya uygun yollarla bağlı olunan …

Işçi sağlık raporu ne zaman teslim edilir?​

usül ve esaslara uygunluğunun tespit edilebilmesi için, hastalık raporlarının aslının veya bir örneğinin en geç raporun düzenlendiği günü takip eden günün mesai saati bitimine kadar elektronik ortamda veya uygun yollarla bağlı olunan disiplin amirine intikal ettirilmesi; örneği gönderilmiş ise, rapor süresi sonunda …

Lisede rapor kaç gün içinde teslim edilir?​

Lisede rapor kaç gün içinde teslim edilir?
itibaren BEŞ İŞ GÜNÜ İÇERİSİNDE dilekçe ile birlikte öğrenci işlerine vermek zorundadır. Bu sürenin dışında yapılan başvurular işleme konulmaz. ile belgelemeleri gerekir. Raporu kabul edilen öğrenciye sadece giremediği ara sınav sınavlar için özür sınav hakkı verilir.

Sağlık raporu icin randevu gerekir mi?​

Sağlık raporu icin randevu gerekir mi?
İlk önce 182’yi aramalısınız. Verilen tarihte doktora muayene olup istenen tetkikler yapılmalıdır. Eğer istenen sağlık raporu, sağlık kurulundan isteniyorsa, heyet raporu gerekir. Randevu alırken bu ayrıntıya dikkat etmelisiniz.

Sağlık kurulu raporu kaç günde e Devlete ne zaman düşer?​

@psikotik Acele etme 7-10 gün içinde e-devlete düşer.

Rapor işyerine ne zaman teslim edilir?​

Rapor ne kadar çabuk iletilirse işlemler o kadar çabuk başlar. İşveren kendisine verilen bu raporu Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirmelidir. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından incelenir ve çalışanların ödemeleri en geç 15 gün içerisinde PTT ye gönderilir.

Kaç günden sonra rapor heyete girer?​

Kaç günden sonra rapor heyete girer?
Tek bir hekimin, bir işçiye yıl içerisinde verdiği iş göremezlik raporu 40 günü aşmışsa, SGK 40 günü aşan rapor için işçiye iş göremezlik ödeneği ödenmesi için heyet raporu isteyebiliyor.
 
Alınan bir raporun teslim süresi, işlem yapılan konuya ve rapor türüne göre farklılık gösterebilir. İşte bu başlıklarda bahsedilen rapor türlerine göre teslim süreleri ve bazı detaylar:

1. **Hastalık Raporları**:
Hastalık raporlarının aslının veya bir örneğinin en geç raporun düzenlendiği günü takip eden günün mesai saati bitimine kadar elektronik ortamda veya uygun yollarla bağlı olunan disiplin amirine intikal ettirilmesi gerekmektedir. Bu süre, kamu hizmetlerinde aksamaya yol açılmaması ve belirlenen usûl ve esaslara uygunluğunun tespiti için önem arz etmektedir.

2. **İşçi Sağlık Raporları**:
İşçi sağlık raporları da yine raporu düzenlendiği günü takip eden günün mesai saati bitimine kadar elektronik ortamda veya uygun yollarla bağlı olunan üst amire ulaştırılmalıdır. Bu, raporun usûl ve esaslara uygunluğunun tespiti açısından önemli bir husustur.

3. **Lisede Alınan Raporlar**:
Lisede alınan raporların, raporun alındığı tarihten itibaren beş iş günü içerisinde dilekçe ile birlikte öğrenci işlerine verilmesi gerekmektedir. Bu süre içinde yapılmayan başvurular işleme konulmamakta ve belgelenmelidir. Ayrıca, raporu kabul edilen öğrenciye sadece giremediği ara sınavlar için özür sınav hakkı verilmektedir.

4. **Sağlık Raporu İçin Randevu**:
Sağlık raporu için randevu alırken, tarih ve doktor detaylarına dikkat etmek önemlidir. Eğer istenen sağlık raporu, sağlık kurulundan isteniyorsa, heyet raporu gerekebilir.

5. **Sağlık Kurulu Raporları**:
Sağlık kurulu raporları için belirli bir süre vermek zor olsa da genelde 7-10 gün içinde e-Devlet sistemine düşmesi beklenmektedir.

6. **Raporların İşyerine Teslimi**:
Raporların işyerine en kısa sürede iletilmesi işlemlerin hızlanmasını sağlar. İşveren, kendisine iletilen raporu Sosyal Güvenlik Kurumu'na bildirmeli ve kurum tarafından incelenip işçilerin ödeme süreci başlatılmalıdır.

7. **Heyet Raporları**:
Bir hekimin bir işçiye yıl içerisinde verdiği iş göremezlik raporu 40 günü aşarsa, SGK heyet raporu isteyebilir ve bu durumda iş göremezlik ödeneğinin ödenmesi için heyet raporu gerekebilir.

Her rapor türü ve işlem için belirlenen sürelere uyulması, işlemlerin düzgün ve hızlı bir şekilde sonuçlanmasına yardımcı olacaktır.
 
Geri
Üst