AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Alibi iddiasi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Alibi iddiası nedir?​

Gerçekleşmemiş olan bir olayın (sanığın suçu işlememiş olması) “doğrudan doğruya ispat edilmesi” imkânsız olduğu için, doktrinde sanığın alibi iddiası, belirti delili olarak kabul edilmiştir (Joecks, Studienkommentar StPO, München 2006, § 261, 22).

An alibi ne demek?​

Alibi kelimesi Türkçe’de “suç zanlısının suç yerinde olmadığına dair kanıt” anlamına gelir. İngilizce alibi “suç zanlısının suç yerinde olmadığına dair kanıt” sözcüğünden alıntıdır. İngilizce sözcük Latince alibi “‘başka yerde'” sözcüğünden alıntıdır.
Mazeret ne anlama gelir?
Dilimize Arapçadan geçmiş olan mazeret, ”Mazur görmek” sözcüğünden türetilmiştir. Birini mazur görmek, yaptığı hatayı affetmek ya da kusurunu yok saymak anlamına gelirken, mazeret ise bir şeyi yapmamak için öne sürülen bahane demektir.

Mazeretli sayılmak ne demek?​

Mazeretli ne demek okul?​

Mazeret izni, MEB’in (Milli Eğitim Bakanlığı) aldığı karar ardından bir kez daha gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Kovid-19 hastası veya teması nedeniyle karantinada olan öğrencilerin e-Nabız’dan aldıkları belgeyi okula sunduklarında mazeretli sayılacağını bildirdi.
Mazeretli öğrenci ne demek?
1. Süresi içinde kaydını yenileyemeyen haklı ve geçerli mazereti olan öğrenci, akademik takvimde belirtilen mazeretli geç kayıt süresi içerisinde mazeretini belirten dilekçe ile öğrenci işleri birimine başvurur.

Mazeretli kelimesinin anlamı nedir?​

Bir şeyden kurtulmak veya kaçınmak için ileri sürülen gerekçe, bahane. Özür.

Marzurat ne demek?​

Maruzat kelimesi Türk Dil Kurumu kaynaklarında bir makam ya da kişiye karşı istek ve bilgilerin sunulması şeklinde açıklanmaktadır.
Mazeretim var ne demek?
Bir şeyden kurtulmak veya kaçınmak için ileri sürülen gerekçe, bahane.

Okuldan mazeret izni nasıl alınır?​

MEB MAZERET İZNİ BELGESİ NASIL ALINIR? Covid-19 hastası veya teması nedeniyle karantinada olan öğrenciler mazeret izni belgesini e-Nabız üzerinden alabilecekler. Öğrencilerin sınavları ise karantina bitiminde okul müdürlüklerince belirlenen tarihlerde kayıtlı bulundukları okullarda yapılacak.

Mazeretli Geç kayıt nedir?​

Adından da anlaşılabileceği gibi bir mazeretiniz varsa ve kayıt tarihlerini bu nedenle kaçırdıysanız, ek süre içinde kayıt yaptırabiliyorsunuz. Açıköğretim kayıt kılavuzuna göre normal kayıt süresinde kayıt yaptıramayanlar resmi bir mazeret belgesi göstererek kayıt yaptırabilirler.
Mazeretli ders alma nedir?
Süresi içinde kaydını yenileyemeyen haklı ve geçerli mazereti olan öğrenci, akademik takvimde belirtilen mazeretli geç kayıt süresi içerisinde mazeretini belirten dilekçe ile öğrenci işleri birimine başvurur.

Geri