AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ali Nazik (Yoğurtsuz)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Ali Nazik (Yoğurtsuz) Tarifi İçin Malzemeler
4 adet patlıcan
500 gram kuş başı et
2 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası

Ali Nazik (Yoğurtsuz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle etimizi kuş başı doğradıktan sonra düdüklü tencerede üzerini geçecek kadar su ile yaklaşık 30-35 dk pişirelim.
Patlıcanlarımızı közleyelim, kabuklarını soyalım ve kuşbaşı doğrayalım.
Ayrı bir tencerede sıvı yağ, tereyağı ve unu kavuralım.
Un kokusu çıktıktan sonra sütünü ilave edelim.
Orta ateşte göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim.
Tuzunu ve karabiberini ilave ettikten sonra közlediğimiz patlıcanları ekleyelim ve son olarak karıştırıp altını kapatalım.
Düdüklü tencerede pişen etimizi biraz sıvı yağ ve salçalar ile harmanlayalım.
Beşamel soslu patlıcanlarımızı tabağa alalım ve üzerine sosladığımız etlerimizi yerleştirelim.
Afiyet olsun

Ali Nazik (Yoğurtsuz) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst