AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Algoritma ne demek Eksi?

Editör

Yeni Üye

Algoritma ne demek Ekşi?​

her türlü sistematik hesap yönteminin genel adı. ortaçağda arap rakamlarıyla ve buna bağlı ondalık sayılama dizgesine göre yapılan hesaplama yöntemi. üzerinde yeterli ya da az da olsa bir uzlaşmaya varılmış bir simgeler cümlesine dayanan hesap yöntemleri de “algoritma” olarak adlandırılır.

Algoritma kimin adi?​

Algoritma sözcüğü, Özbekistan’ın Harezm, bugünkü Türkmenistan’ın Hive kentinde doğmuş olan Ebu Abdullah Muhammed İbn Musa el Harezmi’den gelir. Bu alim 9. yüzyılda cebir alanındaki algoritmik çalışmalarını kitaba dökerek matematiğe çok büyük bir katkı sağlamıştır.

Algoritma dersi Hangi bölüm?​

Algoritma dersi Hangi bölüm?
bilgisayar mühendisliği bölümlerinde genellikle 1. sınıfta verilen, bilgisayar programcılığına giriş niteliği taşıyan ders.

Algoritma nedir çocuklar için?​

Algoritma nedir çocuklar için?
Algoritma Nedir? Algoritma bir problemi çözmek için izlenmesi gereken yolun adım adım olacak şekilde açık, düzenli ve sıralı şekilde ifade edilmesidir. Algoritmaların en temel özellikleri bir başlangıç noktasından başlayarak bitiş noktasına doğru adım adım ilerlemesidir.

Algoritma ile neler yapılabilir?​

Ne İşe yarar? Algoritma matematikte bir sonuca ulaşmak için takip edilmesi gereken işlem basamaklarını belirlemede kullanılır. Örneğin, 3 ve 5 sayılarının ortalamasını bulmak istediğinizde önce (3+5) işlemini yaptıktan sonra sırada “çıkan sonuç/2” işlemini yapmanız gerekmektedir.

Algoritma ingilizcesi nedir?​

Algoritma ingilizcesi nedir?: Algoritma, matematikte ve bilgisayar biliminde bir işi yapmak için tanımlanan, bir başlangıç durumundan başladığında, açıkça belirlenmiş bir son durumunda sonlanan, sonlu işlemler kümesidir. Yani belli bir problemi çözmek veya belirli bir amaca ulaşmak için çizilen yola algoritma denir.

Algoritma bir matematik terimidir.?​

Algoritma bir matematik terimidir.?
Algoritma; bir matematik terimidir. kökeni fransızca dilinden gelmektedir. Orta Çağda ondalık sayı sistem ine göre, son zamanlarda ise iyi tanımlanmış kural ların ve işlemlerin adım adım uygulanma sıyla bir sorun un giderilmesi veya sonuca en hızlı biçim de ulaşılması işlemi, Harezmi yolu

Algoritma, Matematikte bir işi yapmak için tanımlanan bir programdır.?​

Algoritma, Matematikte bir işi yapmak için tanımlanan bir programdır.?
Algoritma hakkında bilgiler. Algoritma, matematikte ve bilgisayar biliminde bir işi yapmak için tanımlanan, bir başlangıç durumundan başladığında, açıkça belirlenmiş bir son durumunda sonlanan, sonlu işlemler kümesidir. Yani belli bir problemi çözmek veya belirli bir amaca ulaşmak için çizilen yola algoritma denir.

Algoritma, her türlü sistematik hesaplama yönteminin genel adıdır. Ortaçağda Arap rakamlarıyla ve buna bağlı ondalık sayılama dizgesine göre yapılan hesaplama yöntemi olarak da tanımlanabilir. Algoritma, üzerinde yeterli veya az da olsa bir uzlaşmaya varılmış bir simgeler cümlesine dayanan hesap yöntemlerini ifade eder.

Algoritma terimi, adını Özbekistan'ın Harezm kentinde doğmuş olan Ebu Abdullah Muhammed İbn Musa el Harezmi'den alır. Bu alim, 9. yüzyılda cebir alanındaki algoritmik çalışmalarını kitaba dökerek matematiğe önemli katkılarda bulunmuştur.

Algoritma dersi genellikle bilgisayar mühendisliği bölümlerinde verilir ve genellikle 1. sınıfta karşımıza çıkar. Bu ders, bilgisayar programcılığına giriş niteliği taşır.

Algoritma, bir problemi çözmek için izlenmesi gereken yolun adım adım şekilde açık, düzenli ve sıralı şekilde ifade edilmesidir. Temel özelliği bir başlangıç noktasından başlayarak bitiş noktasına doğru adım adım ilerlemesidir.

Algoritma, matematikte bir sonuca ulaşmak için takip edilmesi gereken işlem basamaklarını belirlemede kullanılır. Örneğin, 3 ve 5 sayılarının ortalamasını bulmak için önce (3+5) işlemini yaparak ardından elde edilen sonucun 2'ye bölünmesi gibi adımları içerir.

Algoritmanın İngilizcesi "algorithm"dır. Matematikte ve bilgisayar biliminde bir işi yapmak için tanımlanan, bir başlangıç durumundan başlayarak belirlenen bir son durumunda sonlanan, sonlu işlemler kümesi olarak tanımlanır.

Algoritma bir matematik terimidir ve Fransızca kökenlidir. Ortaçağda ondalık sayı sistemine göre, son zamanlarda ise iyi tanımlanmış kuralların ve işlemlerin adım adım uygulanmasıyla bir sorunun çözülmesi veya sonuca en hızlı şekilde ulaşılması işlemini ifade eder.

Son olarak, algoritma matematikte bir işi yapmak için tanımlanan bir programdır. Matematikte ve bilgisayar biliminde, bir başlangıç durumundan başlayarak belirlenen bir son durumunda sonlanan, sonlu işlemler kümesidir. Yani belirli bir problemi çözmek veya belirli bir amaca ulaşmak için çizilen yola algoritma denir.

Geri