AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Algler Protist mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Algler Protist mi?​

Algler: bitki benzeri protistler.
Cıvık mantar parazit mi?
Cıvık mantarlar, sitoplazmalarında çok sayıda çekirdek taşırlar. Hücre duvarına sahip değillerdir. İşte bu yüzden amiplerde olduğu gibi yalancı ayaklarla hareket ederler. Beslenmeleri ise parazit ve saprofitler gibidir.
Tüm Protistalar ökaryot mu?
Ökaryot alanı altında Protista alemini oluşturan protistalar ökaryot organizmalardır. Bakteri ve arkeler ise kendi prokaryot alanlarına sahiptir.

Cıvık mantar hücre duvarı var mı?​

Cıvık mantarlar serbest yaşayan, amip gibi hareket eden, hücre duvarı olmayan ökaryot organizmalardır. Amipsi hareketlerle besinlerini alır. Cıvık mantarların üremeleri eşeysiz ve eşeyli olur.
Protistalar zarlı organellere sahip midir?
Protista âleminde yer alan canlılar arkeler ve bakterilerden zarla çevrilmiş organellerinin varlığıyla ayırt edilir.
Algler hangi gruba girer?
Yeşil algler ya da Chlorophyta (Antik Yunanca χλωρός chlōrós yeşil), tek hücreli ya da koloni oluşturan ya da çok hücreli türleri kapsayan bitkiler alemi şubesidir.

Cıvık mantarlar tek hücreli mi çok hücreli mi?​

Cıvık mantarlar dünyanın en tuhaf organizmaları arasındadır. Uzun bir süre boyunca mantar sanılan bu canlılar, artık bir tür amip olarak sınıflandırılıyor. Tek-hücreli organizmalar olduklarından, ne nöronları ne de beyinleri var.
Cıvık mantar şekli sabit mi?
ayak mantarlarının da mensup olduğu canlı grubu. adı mantar olmasına rağmen protista aleminde yer alan, saprofit beslenip, sporla üreyen ve hücre duvarı bulundurmadığından belirli bir şekile sahip olmayan ökaryot canlı türü.
Tüm Protistalarda görülen özellikler nelerdir?
Çok hücreli ya da bazıları tek hücreli olan protista âlemindeki canlıların tümü ökaryot hücreye sahiptir. Koloni halinde ya da bireysel yaşarlar. Suyun boşaltımını sağlayan kontraktil kofullar tatlı sularda yaşayan tek hücreli üyelerinde bulunur.

Protista aleminde incelenen organizmalar nelerdir?​

Protista âlemi kök ayaklılar, kamçılılar, sporlular, silliler, cıvık mantarlar ve algler şeklinde 6 gruba ayrılırlar. Her grup birbirine benzer özellikler bulundursa da çok sayıda farklı özellik de taşır.
Mantarlarda hücre çeperi var mı?
Hücre duvarı, (hücre çeperi) bitki, mantar ve prokaryot hücrelerde görülen bir yapıdır. Hücre zarının dış tarafında bulunur ve genelde selüloz yapılıdır. Mantar hücrelerindeki hücre duvarı kitin, bakterilerde bulunan hücre duvarı ise peptidoglikan yapılıdır. Bitki hücresinin dış ve iç etkilere karşı korunmasını sağlar.
Protistalarda mayoz bölünme var mı?
Eşeysiz çoğalma bölünerek olur. Eşeyli çoğalma ise konjugasyonla gerçekleşir. Konjugasyonla üreme sırasında küçük çekirdek mayoz bölünme geçirir.

Plazmodyum hangi grupta?​

Plasmodium malariae
Alg Hangi tür?
Algler ökaryotik organizmalardır. Çok hücreli topluluk (koloni) halinde bulunabilirler. Hücre duvarına sahiptirler.Birçok alg türü tek hücrelidir. Hücreler yuvarlak, çubuk ve iğ şeklinde olur.
 
Geri
Üst