AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Alg turleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Alg türleri nelerdir?​

Mavi-yeşil algler (Cyanophyta) olarak bilinirler. Ökaryotik Algler ise kamçı taşımalarına veya pigmentasyonlarına göre; Kahverengi algler (Phaeophyta), Kırmızı algler (Rhodophyta), Yeşil algler (Chlorophyta), Diyatomeler (Chrysophyta) ve Kamçılı algler (Flagelleta) şeklinde sınıflandırılabilmektedir.

Algler oksijen üretir mi?​

Dünya’daki tüm ormanlar oksijenin yaklaşık %20 kadarını fotosentez yoluyla üretmektedir. Geriye kalan kısmını ise su yosunları yani “algler” üretmektedir(URL-1).
Alg özellikleri nedir?
Algler, büyüklükleri birkaç mikrometre ile metre arasında değişen organizmalardır. Fotosentez için gerekli olan klorofil ve diğer pigmentlere sahiptirler. Tatlı ve tuzlu sularda, ıslak topraklarda, kaya ve ağaçlar üzerinde gelişirler. Algler öncelikle bitki-hayvan zincirindeki dengeyi sağlarlar.

Alglerde kendi içlerinde bazı gruplara ayrılırlar. Birinci grup algler hareketli ve hareketsiz algler olarak ikiye ayrılır. İkinci gruptaki algler ise bir hücreli algler veya koloni şeklinde yaşayan algler olarak ayrılırlar. Üçüncü bir grup algler ise dallanmış ya da dallanmamış algler olarak gruplandırılırlar.

Mavi yeşil algler tek hücreli mi?​

Siyanobakteriler tek hücreli veya filamentlidir. Birçoğunun diğer hücreleri veya filamanları kolonilere bağlamak için kılıfları bulunmaktadır. Siyanobakteriler sadece klorofil, klorofil a, yeşil pigmentlere sahiptirler.

Kaç çeşit alg vardır?​

Algler yapısal olarak prokaryotik ve ökaryotik olmak üzere iki büyük gruba ayrılırlar. Prokaryotik Algler (Mavi-Yeşil Alg), gerçek nükleusları (hücre çekirdeği), nükleolusları (çekirdekçik) ve bir zarla çevrili plastidleri olmadığından, Ökaryotik Alglerden (Alg) ayrılırlar.
Algler kaça ayrılır?
Alglerin Sınıflandırılması Algler yapısal olarak prokaryotik (mikroalg) ve ökaryotik (makroalg) olmak üzere iki büyük gruba ayrılırlar. Mikroalgler “Mavi-yeşil algler (Cyanophyta)” olarak bilinirler.
Yeryüzünün ilk fotosentetik organizmaları olarak kabul edilen ve dünya üzerinde yaklaşık 3,5 milyar yıldır bulunan mavi yeşil algler, diğer alg grupları arasında prokaryotik yapıda olan tek gruptur.
Yeşil algler ya da Chlorophyta (Antik Yunanca χλωρός chlōrós yeşil), tek hücreli ya da koloni oluşturan ya da çok hücreli türleri kapsayan bitkiler alemi şubesidir. Klorofil a, b ve çeşitli karotenoidleri (karotin, lutein, ksantofil, pirenoidler) bulundururlar.
Alglerde hangi organeller bulunur?
Su yosunları, birçok farkı sınıflandırma yapılsa da genel olarak, prokaryotik ve ökaryotik olmak üzere iki ayrı sınıfa dahil edilebilir. Ökaryotik algler, gerçek çekirdek, çekirdekçik ve zarla çevrilmiş organelleri olan alglerdir.
 
Geri
Üst