Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Alex de Souza neden cok seviliyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Alex de Souza neden çok seviliyor?​

Alex ülkesi Brezilya’da da aynı şekilde davrandığı için futbolseverlerin sevgili oldu. Son derece hırslı olan bu adam kendini çok okuyarak geliştirdiğini her zaman dile getirir. Fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen, büyük zorlukla büyüyen Alex futbolun yanı sıra yaşama okuyarak tutunduğu sık sık söylemiştir.

Alex de Souza’nın lakabı nedir?​

Doğum adı Rumcada özgür anlamına gelen Elefterios olan futbolcu, kısaca Lefter olarak anılmaktadır. Aynı zamanda ordinaryüs lakabıyla da tanınmaktadır.
Alex de Souza neden ayrıldı?
Fenerbahçe’den gönderilmesinin sebebini muhtemelen öğrenemeyeceğini de kaydeden Brezilyalı futbolcu, “Beni göndermek Aykut Kocaman’ın sabah verdiği bir karardı ve öğleden sonra da Aziz Yıldırım tarafından imzalanınca sözleşmem iptal edildi. Teknik direktörle ilişkimde sorunlar yaşadım.
Alex de Souza hangi dine mensup?
Sabah gazetesinin haberine göre: “Kadrosunda 8 Hıristiyan futbolcu bulunan Fenerbahçe’de, yabancı futbolcular adına takımın kaptanı Alex de Souza, yönetimden bir istekte bulundu. Katolik olan Brezilyalı yıldız, Samandıra Tesisleri içinde bir bölümün kilise olarak yapılması isteğini yönetime iletti.

Alex de Souza neden avrupada oynamadı?​

Defansif özelliği neredeyse yok denecek kadar az. Avrupa’da başarıya ulaşan takımları incelerseniz onun gibi futbolcuların ilk 11’de yer almadığını görürsünüz. Artık yaşı da 31’e ulaştı. Bu yüzden Alex artık Avrupa’da oynayamaz.

Alex de souza kaç yaşında?​

44 yaşında (14 Eylül 1977)Alexsandro de Souza / Yaş
Alex De Souza Fenerbahçe kaç yılında geldi?
20 Haziran 2004 tarihinde 5 milyon € karşılığında Fenerbahçe’ye transfer oldu. Fenerbahçe’de geçirdiği 8 yılda takımı 3 Süper Lig Şampiyonluğu, 1 Türkiye Kupası, 2 Süper Kupa kazandı. Alex bu sürede 2 defa gol kralı oldu.
Alex neden gönderildi?
Fenerbahçe’den gönderilmesinin sebebini, muhtemelen öğrenemeyeceğini belirten Alex, “Beni göndermek Aykut Kocaman’ın sabah verdiği bir karardı ve aynı gün öğleden sonra da Aziz Yıldırım tarafından imzalanınca sözleşmem iptal edildi. Açıkça görülüyor ki, teknik direktörle ilişkimde sorunlar yaşadım.

Josef de Souza dini inancı nedir?​

Bola de Neve (kartopu) mezhebine bağlı olduğunu belirten sarı-lacivertli oyuncu şöyle devam etti: “Bir mezhebin kuruluşuna yardım ediyorum. Brezilya ve dünya çapında 300’den fazla kilisesi var. Ben de bu inanç doğrultusunda bir misyonerim ve buna elimden geldiğince yardım ediyorum.”

Alex de Souza kaç kez gol kralı oldu?​

Bu isimlerden Alex ise iki kez gol kralı olan tek yabancı futbolcudur. Toplamda on yedi farklı takım, gol kralı çıkarmayı başarmıştır.
Alex de Souza en çok hangi takıma gol attı?
Alex, 945 maçta 383 gol attı. Brezilyalı futbolcu, Coritiba’da 32, Palmeiras’ta 78, Cruzeiro’da 64, Flamengo’da 3, Parma’da 2, Brezilya Milli Takımı’nda 20 ve Fenerbahçe’de ise 184 gol kaydetti. Alex’in kariyerinde 9. sezon formasını giydiği Fenerbahçe ayrı bir yere sahip.
Alex de Souza Fenerbahçe de kaç yıl kaldı?

Alex de Souza eşi kim?​

Daianne de SouzaAlexsandro de Souza / Eşi (e. 2000)

Alex türkiyeye ne zaman geldi?​

Fenerbahçe şampiyon ne zaman oldu?
Fenerbahçe 28 (Türkiye Futbol Birinciliği – 1933, 1935, 1944), (Milli Küme – 1937, 1940, 1943, 1945, 1946, 1950), (Süper Lig – 1959, 1961, 1964, 1965, 1968, 1970, 1974, 1975, 1978, 1983, 1985, 1989, 1996, 2001, 2004, 2005, 2007, 2011, 2014)
Alexi kimler istedi?
Alex de Souza, “Sözleşmem biterken Benfica ile Dortmund, teklif yaptı. Fenerbahçe evimin önünde güvenlik dikti” dedi. Sevilla maçının primine ilişkin satırlarla gündeme damga vuran Alex’in biyografisinde daha birçok çarpıcı detay var. Özellikle Aziz Yıldırım ile ilgili.

Alex de Souza Şu an ne iş yapıyor?​

FutbolcuMenajerAlexsandro de Souza/Meslekleri

Alex de Souza Fenerbahçeye kim getirdi?​

Kutlualp, menajer Figgeri ve Alex’in kayınpederi, Brezilya Milli Takımı’nın kaldığı otelde bir araya geldi. Görüşmeye Alex de çağrıldı. Barcelona Başkanı Joan Laporta’nın kendisi için Brezilya’ya geldiğinden habersiz olan yıldız futbolcu, fazla zorluk çıkarmadan Fenerbahçe’nin teklifini kabul etti ve imzayı attı.
Alex neden Barcelonaya gitmedi?
Beş kez Barcelona’yla görüştüm ama anlaşmaya varamadık. Birçok nedeni vardı. Nedenlerden biri Avrupa vatandaşı olmayışımdı. İspanya’da Avrupa Birliği dışından oyuncular için sınırlama vardı” sözleriyle o günleri anlattı.
Alex De Souza Fenerbahçe de kaç yıl kaldı?

Alex hangi takımda teknik direktörlük yapıyor?​

– Fotomaç Haberler Fenerbahçe Alex de Souza Pro Lisans sahibi oldu ve resmen A Takım teknik direktörü olmaya hak kazandı!

Geri