- Konu Yazar
ALES mi daha zor TYT mi?
Sözel kısımda TYT en kolay sınav. Sonrasında DGS geliyor ama aşırı bir fark yok TYT’den. ALES en zor, daha doğrusu okuması en uzun süren ve karmaşık içeriğe sahip paragrafları içeriyor. Dil Bilgisi TYT’de daha zor bu iki sınava göre.Aleste neler soruluyor?
ALES’te Hangi Soru Tipleri Sorulmaktadır?- – Temel Kavramlar.
- – Çözümleme.
- – Bölme ve Bölünebilme.
- – Asal Çarpanlar.
- – EBOB-EKOK.
- – Rasyonel Sayılar.
- – Sıralama.
- – Basit Eşitsizlikler.
ALES 3 zor mu?
ALES 3 zor mu?ALES/3 gerçekleştirildi. Sınavın ardından adaylar Twitter üzerinden, sınavın zorluk derecesine ilişkin paylaşım yaptı. Kimi adaylar soruları kolay bulurken kimileri de zor olduğunu ileri sürdü. Ancak genel olarak adaylar Türkçe mantık sorularında zorlandıklarını, şıkların arasında kaldıklarını ifade etti.
ALES sınavında 05 puan şartı var mı?
2018’de aldığı karar doğrultusunda 0.5 kuralı getirilmiştir. Bu karar YKS ve MSÜ sınavlarından kaldırılmıştır.ALES de hangi konular var?
ALES Eşit Ağırlık Konu Dağılımı- Temel Kavramlar.
- Çözümleme.
- Bölme ve Bölünebilme.
- Asal Çarpanlar, EBOB-EKOK.
- Rasyonel Sayılar.
- Sıralama, Basit Eşitsizlikler, Mutlak Değer.
- Özdeşlikler ve Çarpanlara Ayırma.
- Üslü Sayılar 9. Köklü Sayılar.
ALES anlatım bozukluğu çıkıyor mu?
ALES anlatım bozukluğu çıkıyor mu?ALES sınavında diğer birçok sınavdan farklı olarak dil bilgisi, yazım kuralları, noktalama işaretleri ve sözcük türleri konularında soru gelmemektedir. Ayrıca anlatım bozukluğu konusu müfredat içerisinde yer alsa da ALES tarihinde hiç sorulmamıştır.
Sınava girecek adaylar sınav süresi içinde ağırlıklı katsayılar ile hesaplanan ALES sayısal, ALES sözel ve ALES eşit ağırlık puan türleri için uygun soruları çözmelidirler.