AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Alerjik rinit ilacsiz nasil gecer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Alerjik rinit ilaçsız nasıl geçer?​

Alerjik rinitten kurtulmak için; bir bardak sıcak suya 2 çay kaşığı elma sirkesi ekleyin. Biraz bal ve limon suyu da ekleyin ve durum düzelene kadar günde 3 kez için. Çörek otu: Çörek otu nadir bir ottur, ancak aynı zamanda alerjik rinit için etkili birçok ev ilaçlarından biridir.
Alerjik rinit nasıl teşhis edilir?
Alerjik Rinit Tanısı Nasıl Konur?
- Hekim tarafından detaylı bir anemnez alınır (hastanın yaşı, kullandığı ilaç olup olmadığı, ailede alerji öyküsü olup olmadığı, belirtilerin ortaya çıktığı mevsim, hangi ortamlarda şikayetlerin arttığı gibi).
- Kulak burun boğaz muayenesi yapılır.
Alerji tamamen iyileşir mi?
Alerji hastalığı tam olarak kaybolmayan bir rahatsızlıktır. Çeşitli ilaçlar veya diğer yöntemlerle, alerji hastalığı kontrol altında tutulabilir. Ancak alınan tedbirler veya kullanılan ilaçlar terkedildiğinde alerjik reaksiyonlar yeniden başlar.

Alerjik rinit nasıl ortaya çıkar?​

Alerjik rinit, yaygın kullanımı ile saman nezlesi, bahar nezlesi, çoğunlukla bahar aylarında dış ortamda soluduğumuz havada bulunan polen veya mantarların, bazı kişilerin bağışık sistemleri tarafından yabancı madde (alerjen) olarak algılanması ve onlara aşırı tepki vermesi sonucu oluşur.
Alerjik rinit ölümcül mü?
Dr. Murat Ünal, alerjisi olan hastaların çok dikkatli olması gerektiğini ifade ederek, “Alerji öldürebilir. Özellikle çok yoğun o alerjiye maruz kalırsanız vücudunuz aşırı bir reaksiyon gösterebilir. Bu aşırı reaksiyon hem alerjik rinit gibi görülürken beraberinde hasta astım krizine girip ölebilir” dedi.
Alerjik rinit ilerler mi?
Çünkü alerjik rinit kronik yani tekrarlayıcı bir hastalıktır. İlaç tedavisi hastalığı tamamen düzeltmediği gibi hastalığın zamanla ilerlemesini, yeni bir alerji ya da astım gelişme riskini de engellemez. Dolayısıyla hastalar uzun yıllar giderek artan dozlarda ilaç kullanmak zorunda kalır.
Alerjik rinit tedavisinde antihistaminler, kortizonlu spreyler (kortikosteroid) ve tuzlu su kullanılabilir. Burunda tıkanıklık fazla olduğu takdirde, ilk etapta dekonjestanlar kısa süreli kullanılabilir. Burunda çok fazla akıntı olduğu takdirde ise ipratropium burun spreyleri yarar sağlayabilir.
 
Geri
Üst