AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Alerjik dermatit ne demek?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
58.249
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Alerjik dermatit ne demek?​

Egzama (atopik dermatit) ciltte kuru, pullu yama tarzında lezyonlara ve yoğun kaşıntıya neden olan kronik bir cilt rahatsızlığıdır. Cildin kaşınması, kırmızı kabarık noktalara, kalınlaşmış deriye ve cilt yüzeyinde açık kesiklere neden olabilir.

Bebek egzaması ne zaman geçer?​

Ailesinde astım, nezle, egzama gibi alerjik rahatsızlığı olan bebekler risk grubundadır. Bebeklerde egzama, yeni doğan döneminden itibaren görülebilir. Egzama hastalığı genellikle çocuk 5 yaşına gelene kadar geçer.
Dermatit ne iyi gelir?​
Yerel tedavide kortikosteroidli krem ve losyonlar yararlıdır. Mantar önleyici ilaçlar da seboreik dermatite karşı kullanılmaktadır. Yüz bölgesinde hafif etkili kortizonlu kremler, vücutta ise orta ve yüksek etkili kortizonlu kremler kullanılmalıdır. Dermatit kremleri de mutlaka doktor tarafından önerilmelidir.

Alerjik egzama nasıl geçer?​

Alerjik egzama nasıl geçer?
Hastalığa, bağışıklık sistemi hücrelerinin birikimine bağlı ciltte oluşan bir tür alerjik iltihap neden olur. Bu iltihabi sürecin tedavi edilmesinde kortizon içeren ilaçlar, egzama alanlarına uygulanan merhemler etkilidir. Kortizon içermeyen bazı merhemler de bu amaçla kullanılabilmektedir.

Alerjik egzamaya ne iyi gelir?​

Alerjik egzamaya ne iyi gelir?
Egzamaya ne iyi gelir?
- Salatalık. İçerdiği bol miktarda su ve iltihap karşıtı özellikleri onu egzama tedavisinin aranan isimlerinden yapıyor.
- Beyaz dut. Dut kurusu kullanarak hazırlayacağınız bu kür de ciltteki yanmayı ve kaşıntıyı azaltacaktır.
- Papatya.
- Zerdeçal.

Bebeklerde egzama nasıl çabuk geçer?​

Bebeklerde Egzama Nedir?
- Bebeğinizi ılık su ile banyo yaptırın ve banyo süresini maksimum 10 dakika tutmaya özen gösterin.
- Gün boyunca ve banyodan hemen sonra bebeğinizin cildini nemlendirmek için bir krem veya losyon kullanabilirsiniz.
- Bebeğinizin cildine zarar vermeyen cildine uygun ürün kullandığınızdan emin olun.

Bebek egzaması nasıl tedavi edilir?​

Bilinen egzama tedavisi yoktur. Bununla birlikte, çocuğunuzun doktoru, egzama tedavisinde yaygın olarak kullanılan kortizon ve steroid kremleri veya merhemler olarak da bilinen topikal bir kortikosteroid yazabilir. Bu egzama kremleri genellikle doğrudan etkilenen bölgeye günde iki kez uygulanır.
Egzama tamamen iyileşir mi?​
Egzama tedavi ile tamamen ortadan kaldırılabilmektedir ancak sedef hastalığı tekrarlayıcı özelliğe sahiptir.

Dermatit nasıl kurtulurum?​

Dermatit nasıl kurtulurum?
Tam bir tedavisi yoktur. Kişide seboreik dermatit tedavi edilse bile ilerleyen dönemlerde tekrarlaması görülebilir. Tedavide daha çok kortizonlu kremler kullanılır. Bunun yanı sıra bitkisel içerikli, ilaç içermeyen, idame tedavide kullanılan, tekrarlamayı engelleyen kremler vardır.
 
Alerjik dermatit veya egzama, cildin kuru, pullu yama tarzında lezyonlara ve yoğun kaşıntıya neden olan kronik bir cilt rahatsızlığıdır. Cilt kaşındıkça kırmızı kabarık noktalar, kalınlaşmış deri ve cilt yüzeyinde açık kesikler gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Ailesinde astım, nezle veya egzama gibi alerjik rahatsızlıkları olan bebekler risk altındadır ve egzama genellikle çocuk 5 yaşına kadar geçebilir.

Dermatitin tedavisinde genellikle kortikosteroidli kremler ve losyonlar kullanılır. Seboreik dermatite karşı mantar önleyici ilaçlar da etkili olabilir. Yüz bölgesinde hafif kortizonlu kremler, vücutta ise orta ve yüksek etkili kortizonlu kremler tercih edilmelidir. Tedavi için kullanılacak dermatit kremleri mutlaka bir doktor tarafından önerilmelidir.

Alerjik egzama ise bağışıklık sistemi hücrelerinin birikimi sonucu ciltte alerjik iltihap oluşmasıdır. Kortizon içeren ilaçlar genellikle etkilidir ve egzama alanlarına uygulanan merhemler bu süreci yönetmeye yardımcı olabilir. Ayrıca kortizon içermeyen bazı merhemler de kullanılabilir.

Alerjik egzamaya iyi gelen doğal çözümler arasında salatalık, beyaz dut, papatya ve zerdeçal gibi besin maddeleri bulunmaktadır. Bu besinlerin ciltteki yanmayı ve kaşıntıyı azalttığı bilinmektedir.

Bebeklerde egzamanın hızlı şekilde geçirilmesi için bebeği ılık suyla yıkamak, nemlendirici ürünler kullanmak ve bebeğin cildine zarar vermeyen ürünler tercih etmek önemlidir.

Egzama tamamen iyileşebilir ancak tekrarlama riski vardır. Seboreik dermatitin tedavisinde genellikle kortizonlu kremler kullanılsa da bitkisel içerikli, ilaçsız ürünler de kullanılabilir. Bu tür tedavilerin yanı sıra, tekrarlamayı engelleyici bakım kremleri de tercih edilebilir. Tedaviye başlamadan önce mutlaka bir doktora danışmak önemlidir.
 
Geri
Üst