AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Alerjik dermatit nasil gecer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Alerjik dermatit nasıl geçer?​

Atopik dermatit bahar aylarında çayır ve ağaç polenleri nedeniyle artabilir. Tedavide deri nemlendiricileri antihistanimikler, lokal kortizonlu kremler, nemlendirici banyolar sık kullanılır ve atopik dermatit ataklarını rahatlatır.

Seboreik dermatit neden artar?​

Soğuk ve kuru hava seboreik dermatiti tetikleyen faktörler arasındadır. Akne, rozasea, Parkinson hastalığı, HIV, epilepsi, kalp krizi ve inme sonrası dönem ile alkolizm, depresyon ve yeme bozuklukları gibi bazı hastalıklar da seboreik dermatit görülme riskini arttıran faktörler arasındadır.
Seboreik dermatit ne iyi gelir?
Yerel tedavide kortikosteroidli krem ve losyonlar yararlıdır. Mantar önleyici ilaçlar da seboreik dermatite karşı kullanılmaktadır. Yüz bölgesinde hafif etkili kortizonlu kremler, vücutta ise orta ve yüksek etkili kortizonlu kremler kullanılmalıdır. Dermatit kremleri de mutlaka doktor tarafından önerilmelidir.
Alerjik dermatit neden olur?
Egzamanın nedenleri arasında genetik ve çevresel faktörler yer alabilir. Genetik aktarım sonucu hastaların bir kısmında alerjiler gelişebilir; bu alerjiler de egzama için zemin hazırlayabilmektedir. Egzama çocuklar ve yetişkinlerde; alerji, stres ve aşırı titizliğe bağlı nedenlerle de görülebilir.

Egzama nasıl çabuk geçer?​

İltihapları gideren, cilt için çok faydalı olan ve enfeksiyonları önleyen aloe vera, egzama için kullanılan yöntemlerden biridir. Aloe vera bitkisinin içindeki jeli egzama olan bölgelere sürün. Kuruyana kadar bekleyin. Kuruduktan sonra su ile bu bölgeleri temizleyin.

Seboreik dermatit nasıl temizlenir?​

Yüz ve kafa derisinin yumuşak bir sabun ile düzenli olarak yıkanması, seboreik dermatite karşı etkili olabilir. Cildin kurumaması için cildin yıkandıktan sonra uygun nemlendiricilerle nemlendirilmesi gerekir. Ciltteki lezyonlar üzerine düşük doz kortikosteroid içeren kremler uygulanabilir.
Seboreik dermatit olan ne yememeli?
Seboreik dermatiti bulunan hastaların aşağıdaki besinleri tüketirken dikkatli olması gerekmektedir:
Seboreik dermatit den nasıl kurtulurum?
Tam bir tedavisi yoktur. Kişide seboreik dermatit tedavi edilse bile ilerleyen dönemlerde tekrarlaması görülebilir. Tedavide daha çok kortizonlu kremler kullanılır. Bunun yanı sıra bitkisel içerikli, ilaç içermeyen, idame tedavide kullanılan, tekrarlamayı engelleyen kremler vardır.
Prebiyotikler bağışıklık sistemini destekleyerek egzamanın iki ana sebebi olan iltihabı azalar ve egzamaya karşı sizi korur. Yoğurt, kefir, süt ve süt ürünleri bol miktarda prebiyotik içerir. Sarımsak, kuşkonmaz, pırasa, kereviz ve enginar gibi sebzeler ve çilek, elma, muz ile üzüm gibi meyveler prebiyotik içerir.
Kaşıntı veren kırmızı egzama lekeleri durumunda kortizon kremi genellikle ilk tercihdir. Kortizon preparatları, birinci grubun en hafif olduğu dört gruba ayrılır. Bazı kremler, mantar ve bakterilere karşı antimikrobiyal maddeler katkılıdır. Grup birde olan kremler hafif egzamaya günde 1-2 olmak üzere sürülebilir.
Egzama nasıl yok edilir?
Egzama tedavisinde kortizon dışı bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaçlar, ıslak pansumanlar ve lokal kortikosteroidli pomadlar kullanılır. Atak sıklığını azaltmak, deriyi güçlendirmek amacıyla nötral sabunlar, bariyer kremler, nemlendiriciler, egzama eldivenleri ve egzama şampuanları önerilmektedir.
 
Geri
Üst