AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Alerjik astimdan nasil kurtulur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Alerjik astımdan nasıl kurtulur?​

Aşılama yöntemiyle hastalıktan kurtulmak mümkün Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony; “Alerjik astımın tedavisindeki en etkili yol aşılama yöntemidir ve bu yöntemle hastalıktan kurtulmak mümkündür. Alerji aşıları astımın gidişatını değiştirebilme potansiyeline sahip tek tedavidir, mümkün olduğunca erken başlanmalıdır.

Alerjik boğaz kaşıntısı nasıl geçer?​

Boğazda kaşıntı nasıl geçer?
- Tuzlu su ile gargara yapın.
- Biraz bal yiyin.
- Bal, limon ve zencefil çayı için.
- Zerdeçallı süt için.
- Elma sirkesi kullanın.
- Buhar makinesi kullanın.
- Bol bol su için.
- Kötü alışkanlıklardan uzak durun.
Alerjik bünye nedir?
Alerji vücudumuzda bulunan antikorların, başkaları için zararsız olabilecek maddelere karşı savaş açması ve reaksiyon oluşturmasıdır. Bu maddeler toz, besinler, solunum yolu ile alınan maddeler, polen, akarlar ve hayvan tüyleri olabilir. Alerji her yaş gurubunda görülebilir.

Boğazda kaşıntı neyin belirtisi?​

Farenjit, yutkunma güçlüğü, boğaz yanması, acı ve kaşıntıya neden olan bir rahatsızlıktır. Genellikle soğuk algınlığında ortaya çıkan farenjit, coxsackie ya da mononükleoz gibi boğaz ağrısı yapan enfeksiyonların sonucu da olabilir.

Boğazım kaşınıyor ne yapmalıyım?​

Bu durum hastalık döneminde yetersiz sıvı alımından kaynaklanır. Dehidrasyon mukus üretimini azaltıp boğazda kaşıntı yaşamanıza neden olabilir. Dehidrasyondan kurtulmak için sıvı alımını artırmalıdır, böylece boğazda rahatlama sağlanablir. Günde 2-2,5 lt su içmeli, bitki çaylarına devam etmelidir.
Deride kızarıklık ve kaşıntı neden olur?
•Kontakt dermatit: Cildin yabancı bir kimyasala uzun süre maruz kalması sonucunda, vücudun kimyasala karşı gösterdiği reaksiyon ile ciltte meydana gelen iltihaplanma kaşıntıya yol açar. Alerji: Çeşitli etmenlere gösterilen alerjik reaksiyon, ciltte döküntü ve kızarıklıkla beraber kaşıntıya neden olur.
 
Geri
Üst