AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Alerji testi icin hangi doktora gitmeliyim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Alerji testi için hangi doktora gitmeliyim?​

Alerji tedavisine geç kalınması ciddi sonuçlara sebebiyet verebilir. Kaşıntı eğer ciddi boyutlarda şiddetliyse, mutlaka bir uzmana gidilmelidir. Alerji için hastanelerin dermatoloji (cildiye) bölümüne başvurulmalıdır.
Bağışıklık sistemi için hangi doktora gidilir?
Bağışıklık sistemini inceleyen tıp dalına immünoloji adı verilir. İmmünoloji, bağışıklık sisteminin incelenmesi ile ilgilenen, tıp ve biyolojik bilimlerin çok önemli bir dalıdır. Peki immünoloji hangi hastalıklara bakar?
Alerji ve immünoloji bölümü neye bakar?
Vücudun çeşitli yabancı maddelere aşırı reaksiyonu sonucu ortaya çıkan rahatsızlıklara alerjik hastalıklar denir. İmmünolojik hastalıklar ise vücudun bağışıklık sistemini hedef alan rahatsızlıklardır. Bu iki hastalık grubuyla, sağlık kuruluşlarının Alerji ve İmmünoloji bölümleri ilgilenir.

Alerjik reaksiyon nedir?​

Alerjik Reaksiyon Nedir? Alerjik reaksiyon vücudun belli bir maddeye ya da gıdaya gösterdiği savunma mekanizmasıyla ortaya çıkan sonuçtur. Alerjen ise vücutta alerjiye neden olan maddedir. Alerjen vücutla temasa geçtiği zaman bazı insanlarda alerjik reaksiyon oluşur. Alerjik reaksiyon deride, sindirim sisteminde veya solunum sisteminde görülür.
Alerjiye karşı alerjik reaksiyonlar nelerdir?
Doktor tarafından istenen alerji testi ve kan testiyle belirtilerde dikkate alınarak alerji saptanır. Alerji testi her durumda istenmeyebilir önemli olan alerjik reaksiyonda oluşan belirtilerdir. Duyarlılık burada önem taşır. Kişi alerjiye karşı fazla duyarlı ise tedavi biraz uzayabilir.
Alerjik reaksiyonların insidansı nedir?
Alerjik reaksiyonların insidansı her on yılda yaklaşık iki ila üç kez artar. Bunun en son rolünden uzak, ekolojik durumun yanı sıra stresin bozulmasıdır. Alerjik reaksiyona neden olabilecek en yaygın faktörler arasında kozmetik ve ilaçlar, ev kimyasalları, malnütrisyon, böcek ısırıkları, toz, polen, hayvan kılları bulunur.

Alerjik reaksiyonlar, bağışıklık sisteminin aşırı duyarlılığıdır.?​

Alerjik reaksiyonlar, uyaranla temas ettiğinde vücudun bağışıklık sisteminin aşırı duyarlılığıdır. İstatistiğe göre, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde yirmisinde alerjik reaksiyonlar meydana gelirken, vakaların yaklaşık yarısı zayıf ekolojiye sahip bölgelerde kaydediliyor. Alerjik reaksiyonların insidansı her on yılda yaklaşık iki ila üç kez artar.
 
Geri
Üst