AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Alerji testi icin hangi bolume gitmeliyim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Alerji testi için hangi bölüme gitmeliyim?​

Alerjik nezle veya alerjik rinit: Çocuklarda görülen alerjik nezle gibi rahatsızlıklarda, çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümüne veya çocuk immünoloji bölümüne, erişkinlerde ise iç hastalıkları(dahiliye), göğüs hastalıkları veya erişkin immünoloji bölümüne başvurulabilir.
Alerji testi nasıl yapılır?
Prick Testi: Cilt üzerine uygulanan bu alerji testi ile 20 ile 30 çeşit alerjen madde tespit edilebilir. Alerji problemi olan hastanın derisi çizilir. Solusyon olarak hazırlanan alerjen maddeler çizilen deri üzerine damlatılır. Yaklaşık 30 dakika sonra kızarıklık oluşturan madde alerjen madde olarak kabul edilir.

İdeal olarak besin alerjisi olan tüm hastalar alerji ve immünoloji uzmanı tarafından değerlendirilmelidir.

Dünyada gıda alerjileri neden artıyor?​

Bu duruma katkı yapan muhtemel nedenler arasında hava kirliliği, beslenme alışkanlıklarının değişmesi ve bağışıklık sisteminin verdiği karşılıkları değiştiren mikroplara daha az maruz kalmak yer alıyor. Göçmenlerin kendi memleketleri yerine göçtükleri ülkelerde astım ve gıda alerjisi geliştirdiği görülüyor.
Aile hekimi alerji testi yapıyor mu?
2. yakın bir zamanda yaptırdım. immünoloji ve allerji hastaliklari bölümünde yapıyorlar. sağlık ocağında yapılacak bir şey değil. her hastane her alerji testini de yapmıyor. yaptırmayı düşündüğünüz hastaneyi arayarak, detaylı bilgi alabilirsiniz.

Alerji neden meydana gelir?​

Alerji vücudumuzda bulunan antikorların, başkaları için zararsız olabilecek maddelere karşı savaş açması ve reaksiyon oluşturmasıdır. Bu maddeler toz, besinler, solunum yolu ile alınan maddeler, polen, akarlar ve hayvan tüyleri olabilir. Alerji her yaş gurubunda görülebilir.
Gıda alerjisi neden olabilir?
Besin alerjilerinin ortaya çıkmasının sebebi bağışıklık sisteminin proteini bir tehdit gibi görüp bunlara karşı IgE tipi antikorlar üretmesidir. Eğer kişide proteine karşı duyarlılık varsa ve o besinle karşılaşırsa daha önce oluşmuş IgE tipi antikorlar, birçok maddenin salınımını arttırır.

Besin alerjisi kaç saat sonra ortaya çıkar?​

Alerji belirtileri, alerjen alındıktan sonraki ilk dakikalarda veya 1-2 saat sonra ortaya çıkabilir. Nadiren de olsa 72 saate kadar vücut tepki verebiliyor.
Alerji kaç gün sürer?
Hassasiyet birkaç gün veya birkaç yıl sürebilir. Birçok durumda duyarlılaşma süreci tamamlanmamıştır. Hasta bazı semptomlar yaşar, ancak tam bir alerjiye sahip değildir. Alerjiler de mevsimlik olabilir.

Alerji testi Devlet Hastanesi Hangi bölüm?​

Alerji için hastanelerin dermatoloji (cildiye) bölümüne başvurulmalıdır.
Hangi hastanede alerji testi yapılıyor?
Alerji testleri, özel hastane devlet hastanesi veya sağlık kuruluşlarının alerji ve klinik immünoloji bölümünde yapılır.
 
Geri
Üst