Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Alerji olup olmadigi nasil anlasilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Alerji olup olmadığı nasıl anlaşılır?​

Alerji belirtileri kişiden kişiye farklılık gösterir. Alerjinin şiddeti de belirtiler üzerinde etkilidir. Kaşıntı, burun tıkanıklığı, sık hapşırma, kronik öksürük, nefes darlığı veya hırıltı, vücutta döküntü veya şişlik belirtiler arasında sayılabilir.

Anafilaksi ne kadar sürede gelişir?​

Anafilaksi semptomları genellikle bir alerjene maruz kaldıktan birkaç dakika sonra ortaya çıkar. Ancak bazı vakalarda maruziyetten yarım saat veya daha uzun süre sonrasında da ortaya çıktığı görülmüştür. Anaflaksi belirti ve semptomları arasında hızlı ve zayıf nabız görülebilir.
Halk arasında “şok” olarak bilinen anafilaksi, gıda, ilaç, kauçuk, böcek, çayır ya da farklı nedenlere bağlı ortaya çıkan alerjik reaksiyonlar sonrasında, nefes almada güçlük ve bilinç kaybıyla birlikte ölümle sonuçlanabilir.
Alerji nerelerde görülür?
Alerjen maddeye ve alerjen maddenin girdiği yere bağlı olarak farklı bölgeler alerjiden etkilenebilir. Örneğin, polen, burun içinden solunduğunda, genellikle burun, göz, sinüs ve boğazda alerjik semptomlara neden olur. Gıda alerjisi genellikle mide veya bağırsak problemlerine neden olur ve ürtikeri getirebilir.
Sonradan gıda alerjisi olur mu?
Yapılan araştırmalarda ilk bir yaşta yüzde altı, çocukluk yaş grubunda yüzde dört oranında besin alerjisi görülebilmektedir. Yetişkin dönemde ise görülme sıklığı azalmakla beraber devam etmektedir. Tüketilen her besine karşı alerji gelişebilmektedir.

Dahiliye doktoru alerji testi yapar mı?​

Alerji testi yaptırmak isteyen kişiler, dahiliye uzmanı bir doktora görünmeleri gerekmektedir.

Alerjik rinit için hangi doktora gidilir?​

Alerjik rinit belirtileriniz varsa alerji uzmanına gitmenizde fayda vardır. Yetişkin Alerji uzmanları 18 yaşından sonra görülen alerjik rinit ve alerjik hastalıklar konusunda özel eğitim alarak Alerji Hastalıkları Uzmanı diploması alan ve aynı zamanda da İç Hastalıkları Uzmanı olan doktorlardır.
 
Geri
Üst