AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Alerji ilaclarinin yan etkileri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
62.555
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Alerji ilaçlarının yan etkileri nelerdir?​

İlaç alımından sonra ortaya çıkan her belirti alerjik reaksiyon yönünde değerlendirilmemelidir….Belirti ve Bulgular
- Ürtiker (kurdeşen),
- Yüzde, göz ve ağız çevresinde şişlik.
- Kaşıntı
- Ciltte kızarıklık ve döküntü
- Solunum sistemi problemleri (nefes darlığı, öksürük, göğüs sıkışması) görülebilir.

Besin alerjisi halsizlik yapar mı?​

Alerji, deri, solunum ve sindirim sistemlerini etkilerken besin intoleransında, kişinin iç organları da etkilenebilmektedir. Ancak, bu durum hayati değildir. Alerji ve zehirlenmenin migren, huzursuz bağırsak, yorgunluk gibi ortak belirtileri de vardır. Bazı kişilerde, astım belirtileri de tetiklenebilir.
Singulair uyku yapar mı?​
Yetişkinlerde ve çocuklarda doz aşımıyla birlikte en sık bildirilen belirtiler karında ağrı, uyku hali, susama, baş ağrısı, kusma ve aşırı hareketliliktir. SINGULAIR’den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz. İlacınızı tavsiye edilen şekilde almaya çalışınız.

Soğuk algınlığı ilaçları neden uyku yapar?​

Soğuk algınlığı ilaçları neden uyku yapar?
Reçeteli ve reçetesiz grip ilaçlarının içinde bulunurlar. Damarları daraltarak inflamasyonu azaltır ve hava yollarının açılmasını sağlayarak nefes almanın rahatlamasını sağlarlar. Reçeteli satılan ilaçların içinde bulunan psödoefedrin ve fenilefrin kalp hızını arttırabilir ve huzursuzluk ve uykusuzluğa yola açabilir.

Alerji vücuda zarar verir mi?​

Alerji vücuda zarar verir mi?
Tedavi edilmemesi halinde nefes darlığından bulantıya, kusmadan deride kaşıntıya kadar birçok soruna neden olan bu rahatsızlık ileri vakalarda yaşam kaybına yol açabiliyor. Besin alerjisi, alerjik besinin koklanması, solunması veya dokunulması sonucu da ortaya çıkabiliyor.

Alerjiniz olan besinleri tüketirseniz ne gibi sorunlar yaşarsınız?​

Besin alerjileri ciddi rahatsızlıklara da yol açabilir
- Kurdeşen.
- Bulantı
- Mide spazmı, ağrı
- İshal.
- Deride kaşıntı
- Nefes darlığı
- Göğüs ağrısı
- Solunum yollarında daralma.

Alerjik rinit nelere sebep olur?​

ALERJİK RİNİT NEDİR?
- · Alerjik rinitin en önemli nedeni havada uçuşan polenler ve ağaçlardır,
- · Benzer reaksiyonlar küf, hayvan tüyü, ev tozu ve akarları gibi alerjenlere karşı da gelişebilir,
- · Mevsimsel alerjik rinite özellikle bahar aylarında ortaya çıkan ağaç polenleri neden olur,
 
Alerji ilaçlarının yan etkilerine dair bilgiler verilmiş. İlaç alımının ardından ortaya çıkabilen bazı belirtiler şunlardır: ürtiker (kurdeşen), yüzde, göz ve ağız çevresinde şişlik, kaşıntı, ciltte kızarıklık ve döküntü, solunum sistemi problemleri (nefes darlığı, öksürük, göğüs sıkışması).

Besin alerjisi ile alakalı olarak belirtileri değerlendirilirken, alerji ve besin intoleransı arasındaki farka dikkat çekiliyor. Besin intoleransında iç organlar etkilenebilir ancak hayati risk yoktur. Alerji ve zehirlenmenin ortak belirtileri arasında migren, huzursuz bağırsak, yorgunluk gibi durumlar bulunmaktadır. Ayrıca astım belirtileri bazı durumlarda tetiklenebilir.

Singulair ilacının uyku yapma etkisine ise doz aşımı sırasında karşılaşılabilecek belirtiler arasında karın ağrısı, uyku hali, susama, baş ağrısı, kusma ve aşırı hareketlilik yer alıyor. İlacın önerilen şekilde kullanılması önemle vurgulanıyor.

Soğuk algınlığı ilaçlarının uyku yapmasının sebeplerine ilişkin açıklama yapılmış. Bu ilaçlar damarları daraltarak inflamasyonu azaltır ve hava yollarının açılmasını sağlar. Reçeteli olanların içinde bulunan bazı maddeler ise kalp hızını artırabilir ve uykusuzluğa neden olabilir.

Alerjinin vücuda zararları hakkında bilgi verilmiş. Tedavi edilmediğinde nefes darlığından kusmaya kadar birçok soruna yol açabileceği belirtiliyor. Besin alerjisinin koklanması, solunması veya dokunulmasının sorunlara sebep olabileceği ifade ediliyor.

Besin alerjilerinin yaşatabileceği sorunlara da değinilmiş. Bu sorunlar arasında kurdeşen, bulantı, mide spazmı ve ağrısı, ishal, deride kaşıntı, nefes darlığı, göğüs ağrısı ve solunum yollarında daralma gibi belirtiler yer alıyor.

Son olarak alerjik rinit konusuna değinilmiş. Alerjik rinitin polenler, küf, hayvan tüyleri, ev tozu gibi alerjenlere karşı gelişebileceği ve mevsimsel olarak bahar aylarında ağaç polenlerinin bu duruma neden olabileceği belirtiliyor.
 
Geri
Üst