AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Alerji ilaclari ne kadar sure kullanilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
61.329
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Alerji ilaçları ne kadar süre kullanılır?​

Örneğin mevsimsel alerjilerde genellikle en fazla 7-10 gün kullanılır. Ancak yıl boyu nüksedebilen alerjik reaksiyonlarda belirtiler şiddetlendikçe uzun süreli alımı gerekebilir. İlacın uzun süreli kullanımında 3 haftada bir 1 hafta ara verilmesi gerekir.

Bahar alerjisi hangi ilaç?​

Bahar alerjisi tedavisinde; antihistamin, kortizon ve antilökotrien gibi ilaçlar kullanılır.
Fixdual sürekli kullanılır mı?​
Sadece düzenli kullanılır ise FİXDUAL astımı tedavi edebilir. FİXDUAL doktorun önerdiği şekilde uzun süre kullanılmalıdır. Bu sayede astım kontrolüne yardımcı olur.

Alerji hapı her gün içilir mi?​

Alerji hapı her gün içilir mi?
Alerjik Rinit ve İlaç Kullanımı Alternatif tedavilerden fayda görmeyen hastaların alerjik rinite bağlı şikayetleri devam ettiği sürece ilaç kullanmaları gerekmektedir.

Alerji ilaçları bağımlılık yapar mı?​

Alerji ilaçları bağımlılık yapar mı?
Sprey ya da kuru toz şeklinde ilaçların uygulanması, bağımlılık yapması söz konusu değildir. Bu konudaki yaygın inanışının tam tersine, tüm ilaç uygulama şekilleri arasında en zararsızıdır denebilir.

Fixdual ne kadar süre kullanılır?​

Hastalara, alerjik temasın yer aldığı dönemlerde de FİXDUAL almaya devam etmeleri tavsiye edilmelidir. Kullanım süresi şikayetlerin türüne, süresine ve seyrine bağlıdır. Saman nezlesi için 3-6 hafta; kısa süre polene maruz kalma durumunda ise bir haftalık bir süre genellikle yeterli olmaktadır.

Hangi alerji ilaçları kilo yapar?​

Antihistaminik ilaçlar bu şikayetlerin oluşmasını önler. İlk bulunan antihistaminik ilaçlar etkilerinin kısa süreli olması yan etkilerinin fazla olması nedeniyle günümüzde fazla tercih edilmemektedir. Önemli yan etkileri iştah açması, kilo aldırması ve daha önemli olarak sersemlik yapmasıdır.
Alerji hapı günde kaç tane alınır?​
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: Önerilen doz günde bir kez bir tablettir. Tableti suyla, besinlerle beraber veya ayrı alınız. Bu ilaç ağız yoluyla kullanılır. Tableti bütün olarak aç ya da tok karnına bir bardak su ile yutunuz.

Alerji ilaçları ne zaman alınmalı?​

Alerji ilaçları ne zaman alınmalı?
Allerjik riniti olanlar alerji mevsimi başlamadan en az 2 hafta önce ilaç kullanmaya başlamalıdırlar. Alerjik rinit tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar yan etkileri nedeniyle kullanım güçlüğü yaratabileceğinden, bu konuda uzman bir doktora danışılarak kullanılması uygundur.

Astım ilaçları bağımlılık yapar mı?​

Astım ilaçları bağımlılık yapar mı?
Oysa ki astım ilaçları- nın içinde bağımlılık yapıcı maddeler bulunmamaktadır. Bu nedenle de astım ilaçlarının bağımlılık yapıcı etkisi yoktur.

Alerji ilaçları neden uyku yapar?​

Alerji ilaçlarının bilinen etkilerinden bir tanesi de uyku derinliğini artırmasıdır. Derinliği artan uykuda gevşeyen boğaz dokuları daha fazla titrediğinden horlama da daha fazla oluyor. Alerji ilaçlarından antihistaminikler uykuyu derinleştirir.

Alerji ilaçları uyku yapar mi?​

Alerji ilaçlarının çoğu uyku getirebilir. Uyku getirdiği gibi; reflekslerde azalma, sersemlik, halsizlik ve uyuklama gibi belirgin yan etkiler de gösterebilirler. Ayrıca alerji ilacıyla birlikte ağrı kesici ilaç içmek ve alkol kullanmak bu şikayetleri daha da artırabilir.
Alerji ilaçlarının yan etkileri nelerdir?​
İlaç alımından sonra ortaya çıkan her belirti alerjik reaksiyon yönünde değerlendirilmemelidir….Belirti ve Bulgular
- Ürtiker (kurdeşen),
- Yüzde, göz ve ağız çevresinde şişlik.
- Kaşıntı
- Ciltte kızarıklık ve döküntü
- Solunum sistemi problemleri (nefes darlığı, öksürük, göğüs sıkışması) görülebilir.

Bilaxten nedir ve ne için kullanılır?​

Bilaxten nedir ve ne için kullanılır?
Mevsimlere bağlı alerjik nezlenin (saman nezlesi) tedavisinde kullanılmaktadır. BILAXTEN 20 mg Tablet, İlacın etken maddesi Bilastin’ dir.

Alerjiye hangi meyve iyi gelir?​

Alerjiye hangi meyve iyi gelir?
Alerjilere İyi Gelen Besinler
- 1/6. Soğan, biber, çilek ve maydanoz. Bu besinlerin ortak özelliği kuarsetin içermeleridir.
- 2/6. Kivi. C vitamini bakımından zengin olan bir meyvedir.
- 3/6. Ananas. Ananas hepimizin bildiği gibi bromelain adlı bir enzime sahiptir.
- 4/6. Ton balığı, somon ve uskumru.
- 5/6. Kefir.
- 6/6. Isırgan Otu.

Alerji için hangi krem kullanılır?​

Bepanthol Sensiderm Kaşıntı Giderici Krem ciltte kuruluk, atopik dermatit, ekzema ve alerjik reaksiyonlar kaynaklı oluşabilecek kaşıntı ve kızarıklığı giderir, cildi rahatlatır. Bepanthol Sensiderm Kaşıntı Giderici Krem cilt bariyerini lameller lipid teknolojisiyle güçlendirir.

Alerji ve kaşıntıya ne iyi gelir?​

Alerjik Kaşıntıya Ne İyi Gelir?
- Maden suyu.
- Limon suyu.
- Aloe vera.
- Karanfil yağı
- Limon.
- Kırlangıç otu.
- Papatya suyu.
- Hindistan cevizi yağı
Astim spreyi bağımlılık yapar mi?​
Astım, genetik faktörlerin altta yattığı, çevresel faktörlerle tetiklenebilen bir hastalıktır. Bir enfeksiyon hastalığı olmadığından bir kişiden diğerine bulaşması söz konusu değildir. Sprey ya da kuru toz şeklinde ilaçların uygulanması, bağımlılık yapması söz konusu değildir.
 
Alerji ilaçları ne kadar süre kullanılmalı olduğunu merak ediyorsanız, genellikle mevsimsel alerjilerde 7-10 gün kadar kullanılabileceğini, ancak yıl boyunca devam edebilen alerjik reaksiyonlarda belirtilerin şiddetine göre uzun süreli alım gerekebileceğini belirtmek isterim. Uzun süreli kullanımda ise genellikle 3 haftada bir 1 hafta ara verilmesi önerilmektedir.

Bahar alerjilerinde kullanılan ilaçlar arasında antihistaminikler, kortizon ve antilökotrien gibi ajanlar bulunmaktadır. Bahar alerjisi belirtilerini hafifletmek için bu ilaçlar kullanılabilir.

Fixdual astımın tedavisinde etkili olabilecek bir ilaçtır ve düzenli kullanıldığı takdirde astım kontrolüne yardımcı olabilir. Fixdual'ın doktorunuzun önerdiği şekilde uzun süre kullanılması önemlidir.

Alerji haplarının her gün içilip içilemeyeceği konusunda belirttiğiniz soruya yanıt vermek istiyorum. Alerjik rinite bağlı şikayetlerin devam ettiği sürece ilaç kullanmak gerekebilir. Bu nedenle, alternatif tedavilerden fayda görmeyen hastaların belirtileri devam ettiği sürece ilaç kullanmaları tavsiye edilmektedir.

Alerji ilaçlarının bağımlılık yapma konusu da önemlidir. Sprey veya kuru toz şeklindeki ilaçların bağımlılık yapıcı etkisinin olmadığını belirtmek isterim. Bu şekilde uygulanan ilaçlar genellikle diğer uygulama yollarına göre daha zararsızdır.

Fixdual'ın kullanım süresi alerjik temasın durumuna, şikayetlerin süresine ve seyrine bağlı olarak değişebilir. Hastalara, alerjik temasın devam ettiği dönemlerde Fixdual almaya devam etmeleri tavsiye edilebilir.

Alerji ilaçlarının yan etkileri arasında ürtiker (kurdeşen), yüzde, göz ve ağız çevresinde şişlik, kaşıntı, ciltte kızarıklık ve döküntü, solunum sistemi problemleri gibi belirtiler görülebilir. Bu tür belirtiler ortaya çıktığında mutlaka bir sağlık uzmanına danışılması önemlidir.

Alerjik rinite karşı etkili olan Bilaxten, mevsimsel alerjik nezlenin tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. İlacın etken maddesi Bilastin'dir ve belirli durumlarda alerjik rinit belirtilerini hafifletebilir.

Alerjiye iyi gelebilecek bazı meyveler arasında soğan, biber, çilek, maydanoz, kivi, ananas, ton balığı, somon, uskumru, kefir ve ısırgan otu gibi besinler sayılabilir.

Alerjiye karşı kullanılabilecek bir krem olan Bepanthol Sensiderm Kaşıntı Giderici Krem, ciltteki kuruluk, atopik dermatit, ekzema ve alerjik reaksiyonlara bağlı kaşıntı ve kızarıklığı gidermeye yardımcı olabilir. Cilt bariyerini güçlendiren bu krem, cildi rahatlatmaya yardımcı olabilir.

Alerjik kaşıntıya iyi gelebilecek bazı doğal yöntemler arasında maden suyu, limon suyu, aloe vera, karanfil yağı, limon, kırlangıç otu, papatya suyu ve hindistan cevizi yağı bulunmaktadır. Bu doğal alternatifler cildi rahatlatabilir ve kaşıntıyı azaltabilir.

Astım spreyinin bağımlılık yapmadığını belirtmek isterim. Astım ilaçlarının genellikle bağımlılık yapıcı etkileri bulunmamaktadır ve bu nedenle kullanımında dikkatli olunmalıdır. Astımın genetik faktörlerle ilişkili bir hastalık olduğunu ve enfeksiyon yoluyla bulaşmadığını da hatırlatmak isterim.
 
Geri
Üst